Kas notiks ar Sporta ielu? Rīgā top jauns mākslinieku kvartāls (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sporta 2 arhīvs

Kādreizējās saldumu fabrikas teritorijā, kas atrodas starp pilsētas kluso centru un Skanstes rajonu, plānots izveidot modernu un augstvērtīgu Rīgas publisko telpu – Sporta 2 kvartālu.

Patlaban Sporta iela ar industriālajām ēkām, kuru skaitā ietilpst arī kādreizējā šokolādes fabrikas "Laima" rūpnīca un konditoreja "Staburadze", ir veiksmīgi ieguvusi mākslas un tehnoloģiju kvartālu, kur gada siltajos mēnešos norisinās dažādi kultūras notikumi. Tomēr jāteic, ka industriālā ēka ir savu laiku nokalpojusi un ar nepacietību gaida rekonstrukciju.

Jau tuvākajā nākotnē kādreizējā fabrika pārtaps par modernu mākslas kvartālu.

Foto: Sporta 2 arhīvs

Industriālo parku attīstītājs NP Properties trīs hektāru plašo apkaimi starp Hanzas, Vesetas un Sporta ielu sāka attīstīt 2016. gadā. Jau šobrīd Sporta 2 kvartālu par savām mājām dēvē vairāk nekā 20 dažādu nozaru rezidenti, tostarp laikmetīgās mākslas centrs Kim?, fonds Viegli, Ziedoņa klase, muzejs un bibliotēka, Karaliskais improvizācijas teātris, kino un reklāmas jomas pārstāvji fon Films, tetovēšanas salons Tattoo Frequency, ainavu arhitekti ALPS, improvizācijas teātris ART i ŠOK, apģērbu dizaineri Colorfall, be with, MUCINA, AgniaZepa, interjera dizaineri Design Therapist, vairāki jaunrades start-up un citi.

Savukārt kvartālā esošajā 900 m² plašajā zālē regulāri notiek gan publiski, gan korporatīvi pasākumi.

Foto: Sporta 2 arhīvs

Šobrīd Sporta 2 kvartālu veido 13 esošas ēkas, kuras atrodas uz viena trīs hektārus liela zemes gabala. Kopējais rekonstrukcijas projekts sastāv no astoņiem atsevišķiem būvprojektiem, no tiem pieci jau ir pilnībā izstrādāti un saskaņoti Rīgas pilsētas būvvaldē, atlikušie trīs projekti ir izstrādes procesā un drīzumā tiks iesniegti apstiprināšanai būvvaldē.

Kvartāla attīstības konceptā apkaimes vaibsti kvalitatīvi mainīsies – plānots rekonstruēt ēkas un labiekārtot teritoriju pēc ilgtspējīgas pilsētas pamatprincipiem.

Viens no tiem ir arī inovatīva lietusūdens akumulācijas un infiltrācijas rezervuāra izveide atklāta dīķa veidolā.

Foto: Sporta 2 arhīvs

Kopējā ēku platība kvartālā pēc rekonstrukcijas noslēguma būs 18 500 m². Tās būs biroju telpas ar terasēm, komercplatības, plašas telpas publiskiem un korporatīviem pasākumiem, restorāniem un kafejnīcām.

Foto: Sporta 2 arhīvs

Kvartāla arhitektonisko vīziju, saglabājot rūpnieciskā funkcionālisma šarmu un stilu, izstrādā Diānas Zalānes projektu birojs un arhitektu birojs OUTOFBOX, savukārt labiekārtojuma koncepciju rada ainavu projektēšanas darbnīca ALPS, IE.LA inženieri un ainavu arhitekti no Landshape. Pasūtītājs - SIA "Sporta 2". 

Foto: Sporta 2 arhīvs

Plašāku informāciju par Sporta 2 attīstību var uzzināt biedrības Building Design and Construction council organizētajā ceļojošajā arhitektūras izstādē "Vietas, ko maina būves".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu