Kratīšanas laikā kādā dzīvesvietā Rīgā izņem vairāk nekā 500 litrus spirta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

 Šomēnes sankcionētas kratīšanas laikā kādas sievietes dzīvesvietā Rīgā izņemti 550 litri spirta, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa ieguva informāciju, ka Valkā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu akcizēto preču uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju. 

Lai pārbaudītu informāciju, policija īstenoja operatīvos pasākumus, kuru rezultātā februāra sākumā sankcionētas kratīšanas laikā, atklāja un izņēma vismaz 550 litrus spirta un šķaidīta spirta. Precīzu izņemtā alkohola daudzumu noteikts ekspertīzē. 

Vaskāne norādīja, ka saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pagājušajā gadā Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa sāka kopumā sešus kriminālprocesus par nelikumīgu akcizēto preču glabāšanu. 

Kriminālprocesu laikā izņemti 534 litri spirta un 21 969 cigaretes bez akcīzes markām. Savukārt Kārtības policijas amatpersonas, veicot patrulēšanu VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā, izņēma 289 760 cigaretes bez akcīzes markām.

Vaskāne uzsver, ka policija arī turpmāk īstenos aktivitātes akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanā un aicina šajā cīņā iesaistīties arī iedzīvotājus. Ja kādam iedzīvotājam vai komersantam ir informācija par nelegālo akcīzes preču apriti, informēt policiju ir iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat to tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē "

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu