Latviešu mūziķis guvis panākumus kā jaunas britu rokgrupas dalībnieks (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Raubišķis
Pauls Raubišķis Foto: No personīgā arhīva

Jau vairākus gadus Lielbritānijā dzīvo un strādā jauns latviešu mūziķis Pauls Raubišķis, kurš pamazām sācis gūt atzinību, muzicējot jaunā britu rokgrupā "Bloxx". TVNET sazinājās ar Paulu, lai uzzinātu ko vairāk gan par viņu pašu, gan jauno grupu.

Savā blogā 24 gadus vecais mūziķis, kas dzimis un audzis Ogrē, raksta šādi: “Mērķtiecīgs, ar tieksmi gūt visu, ko esmu iekārojis, – darbā, privātajā dzīvē. Manā uztverē iespējams ir viss, atliek tikai izkāpt no gultas agrāk nekā parasti.”

Iespējams, tieši šī tieksme un lielā apņēmība ļāvusi mūziķim sasniegt panākumus, kopā ar jauno grupu Bloxx iesildot lielās mūzikas zvaigznes un spēlējot mūzikas festivālos uz galvenajām skatuvēm.

Bloxx
Bloxx Foto: publicitātes

Paula pirmie soļi mūzikā sākās skolā, kur puisis apguva klavierspēli, saksofonu un mūzikas teoriju. Taču vēlāk, iepazinies ar jauniešiem, kas klausījās rokmūziku, viņš sācis apgūt solo ģitāru, vēlāk arī basģitāru, kas patiesi izrādījās viņa sirdslieta. Sekoja arī muzicēšana pašizveidotajās grupās “Gaismas Ilūzija” un "Quanaba". Mūziķis radoši izpaudies, ne tikai spēlējot mūzikas instrumentus, bet arī rakstot blogu par dažādiem jaunatklātajiem Latvijas un pasaules mūziķiem un mūzikas grupām, kā arī publicējot paša rakstītus dzejoļus.

Pauls Raubišķis
Pauls Raubišķis Foto: no sociālajiem tīkliem

2015. gadā Pauls devās studēt mūzikas skaņu inženiera arodu Rietumlondonas Universitātē, kur paralēli, lai samaksātu ikdienas rēķinus, bija spiests strādāt vietējā bārā. Tieši šajā bārā Pauls iepazinies ar topošās grupas Bloxx dziedātāju Ofīliju, kas rakstīja mūziku, un sākotnēji abi izveidoja nelielu projektu, kur abi prieka pēc sacerēja mūziku. Ar laiku duetam pievienojās ģitārists Tezs un bundzinieks Mozs, un tā izveidojās jauna britu indie grupa Bloxx. Izdodot un publicējot savu pirmo dziesmu mūzikas straumēšanas vietnē Spotify, jaunā apvienība guva 300 000 atskaņojumus jau pirmajā mēnesī.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

spooky wooky ?

A post shared by Paul Rau (@nencelestial) on

2017. gadā grupa parakstīja līgumu ar pieredzējušu menedžmenta kompāniju, un jau trešajā dienā pēc līguma parakstīšanas saņēma iespējamo 2017. gada koncertu grafiku. Pēc mūziķa vārdiem, viss notika ļoti strauji, un jau pirmie divi singli tika izdoti izdevniecības Sony apgādā, drīz ansamblis arī publicēja savu pirmo videoklipu. “Ja man kāds [..] būtu teicis, ka iesildīsim Liverpūles dievus The Wombats, es sāktu skaļi smieties,” viņš saka.

Video: Bloxx "Curtains".

Drīz grupai izveidojās arī sava fanu bāze, klausītāji, kas vēlas, lai grupa pēc saviem koncertiem veltītu laiku arī viņiem - parakstītu diskus, kreklus, nofotografētos un vienkārši parunātos. Grupas Facebook lapai seko sešpadsmit tūkstoši, bet Instagram profilam - 10,2 tūkstoši.

Tagad paralēli muzicēšanai Pauls strādā uzņēmumā "Sony", kur veic mārketinga un reklāmas darbus. Uz Latviju mūziķis cenšas atbraukt vismaz vienu reizi gadā, bet saspringta grafika dēļ, kas ir pilns ar dažādiem pasākumiem, festivāliem, turnejām, videoklipu filmēšanu, albuma ierakstīšanu u.c., mājās nav bijis jau divus gadus. Savukārt pašai grupai tuvākajā laikā nav plānots koncertēt Latvijā, tomēr Pauls ir izteicis vēlmi kādreiz uzkāpt uz Positivus festivāla skatuves.

Šovasar grupa jau otro gadu pēc kārtas uzstāsies populārajā Reading Leeds festivālā uz galvenās skatuves, uz kuras spēlēs arī tāda zvaigzne kā bijušais Oasis līderis Laiems Galahers. Festivāls pastāv jau kopš 1989. gada, un pagājušogad tajā uzstājās tādas slavenas zvaigznes kā Billija Eiliša, reperis Post Malone, grupas Twenty One Pilots, Foo Fighters, Bastille, The 1975 u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu