ASV tur aizdomās Deripasku par Putina naudas atmazgāšanu (7)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Finanšu ministrija tur aizdomās Krievijas miljardieri Oļegu Deripasku, ka viņš palīdzējis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam naudas atmazgāšanā, teikts Deripaskas juristiem adresētā vēstulē, ar kuru iepazinies britu laikraksts "Financial Times".

Deripaska vairākkārt publiski apgalvojis, ka nezina par "patiesajiem iemesliem", kas bijuši viņa iekļaušanai ASV sankciju sarakstā. Reiz viņš pat piedāvājis žurnālistiem naudas atlīdzību par palīdzību šo iemeslu izmeklēšanā.

Kā norāda ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC), Deripaska 2016.gadā identificēts kā "viens no cilvēkiem, kas glabā aktīvus un atmazgā līdzekļus Krievijas prezidenta Vladimira Putina interesēs", vēsta laikraksts.

Cita starpā Deripaska 2017.gada septembrī atcēlis grupas GAZ vērtspapīru izvietošanu biržā, norāda OFAC.

ASV iestādes uzskata, ka tas bijis mēģinājums slēpt naudas atmazgāšanu.

Grupai GAZ joprojām nav atcelts sankciju režīms, un ASV Finanšu ministrija pastāvīgi atliek termiņus sarunām par šo tematu.

OFAC uzskata, ka 2011.gada pirmajā pusē Deripaskas darījumu aktivitātes varētu būt izmantotas kā aizsegs dažām operācijām ar tobrīd premjera amatā esošā Putina privātajiem aktīviem.

"Viņi nemin nekādus faktus. Vienkārši minējumi, baumas un klačas," izdevumam sacīja Deripaska. "Tās ir nepamatotas apsūdzības. Tā ir pilnīgākā bezjēdzība nevainīguma prezumpcijas vietā līdz faktu noskaidrošanai, kas būtu jāpierāda tiesā," viņš piebilda.

"Tā ir nepatiesība. Lūk arī viss," komentāram laikrakstā savukārt sacījis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu