Sesks junioru ieskaitē otrais pēc WRC posma pirmās dienas

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks Zviedrijas rallijā
Mārtiņš Sesks Zviedrijas rallijā Foto: M-Sport

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) otrā posma pirmās dienas ieņem otro vietu junioru klasē.

Piektdien norisinājās pirmie četri ātrumposmi. Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta" spēkratu, JWRC ieskaitē pirmajā "dopā" bija otrā, otrajā finišēja trešā, trešajā svinēja uzvaru, bet ceturtajā palika sestā.

Pēc četriem ātrumposmiem līderis JWRC klasē ir zviedrs Toms Kristensons, kurš Seska/Franča ekipāžu apsteidz par 23,0 sekundēm, bet trešajā vietā ir soms Lauri Jona, kurš latviešiem ir 10,1 sekundi aiz muguras. Visi junioru klases dalībnieki startē ar "Ford Fiesta" auto.

Foto: M-Sport

Kopējā ieskaitā līderis ir brits Elfis Evanss ("Toyota"), 8,5 sekundes atpaliek pērnā gada čempions Ots Tenaks no Igaunijas ("Hyundai"), bet pirmo trijnieku noslēdz divkārtējais Latvijas čempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota"), kurš zaudē 14,3 sekundes.

Sesks zaudē piecas minūtes un 9,4 sekundes, kas dod 28.vietu kopējā ieskaitē.

Sestdien notiks vēl četri ātrumposmi, bet Zviedrijas rallijas noslēgsies svētdien ar vēl diviem "dopiem".

2020.gada WJRC čempions balvā saņems pilnīgi jaunu "Ford Fiesta R5 Mk II" ar 200 "Pirelli" riepām, bezmaksas WRC3 reģistrācijai 2021.gada sezonai un pieciem bezmaksas ralliju startiem. Ja 2020.gada čempions turpina uzvarēt 2021.gada WRC 3 čempionātā, 2022.gada sezonā būs iespēja startēt divos rallijos ar "M-Sport Ford" pasaules rallija komandu.

Foto: M-Sport

Pasaules Junioru čempionātā paredzēti pieci posmi: "Rally Sweden" (13.-16.februāris), Sardīnijas posms (4.-7.jūnijs), "Rally Finland" (6.-9.augusts), "Rally Germany" (15.-18.oktobris), kā arī nav zināms, kur notiks atceltais Čīles posms.

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos. Divi Eiropas rallija čempionāta posmi aizvadīti arī ar pilnpiedziņas automašīnu. Dalība šajos posmos bija balva, kas iegūta par uzvaru iepriekšējās sezonas Eiropas čempionātā Junior U27 klasē. Godalgotas vietas sportists izcīnījis gan "Rally Liepāja", gan "Rally di Rome Capitale".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu