Apledojuma dēļ vairākos autoceļu posmos apgrūtināta braukšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā.
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā. Foto: Jānis Bulis

Sestdienas rītā apledojums apgrūtina braukšanu vairākos valsts galveno un reģionālo autoceļu posmos, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināta braukšana ir Vidzemes šoseja posmā Vireši - Veclaicene, Daugavpils šosejas posmā Lielvārde - Nīcgale, Jelgavas šosejas posmā Jelgava - Meitene, Liepājas šosejas posmā Kalnciems - Saldus, Ventspils šosejas posmā Kūdra - Strazde, uz Rēzeknes šosejas visa maršruta garumā, uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā, kā arī Kokneses šosejas posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Balvu, Jelgavas, Jēkabpils, Ludzas, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 85 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, uzver "Latvijas valsts ceļi". Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu