ASV evakuēs savus pilsoņus no karantīnā esošā kruīzu kuģa "Diamond Princess"

LETA/AP/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Tokijā paziņojusi, ka ASV  svētdien evakuēs savus pilsoņus no kruīzu kuģa "Diamond Princess", kuram kopš februāra sākuma Japānas Jokohamas ostā noteikta karantīna saistībā ar jaunā koronavīrusa "Covid-19" inficēšanās gadījumiem.

Kopš šis kuģis ar vairāk nekā 3700 pasažieriem un apkalpes locekļiem ieradies pie Japānas krastiem, vairāk nekā 200 cilvēkiem konstatēta bīstamā infekcija un viņi nogādāti vietējās slimnīcās. Neskaitot šos inficēšanās gadījumus, Japānā kopumā saslimuši 44 cilvēki un viens miris. 

Vēstniecība informējusi aptuveni 380 ASV pilsoņus, kas atrodas uz kruīzu kuģa, ka svētdien pēc viņiem tiks nosūtīta lidmašīna, bet pēc ierašanās Amerikas Savienotajās Valstīs viņiem jārēķinās ar divu nedēļu karantīnu.

"Pasažieri tiks pārbaudīti attiecībā uz slimības simptomiem, un mēs sadarbojamies ar saviem japāņu partneriem, lai parūpētos, ka pasažieri ar šādiem simptomiem saņemtu pienācīgu aprūpi Japānā, ja viņi nevarēs doties lidojumā," teikts vēstniecības vēstulē. "Ja izvēlēsieties neatgriezties ar šo čārterreisu, jūs zināmu  laiku nevarēsiet atgriezties Savienotajās Valstīs."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu