Aizvadīta diennakts bez ugunsgrēkos cietušajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī dzēsuši 11 ugunsgrēkus, kuros cilvēki necieta, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien plkst.16.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas nākam bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divstāvu koka dzīvojamās mājas bēniņi un jumta pārsegums 350 kvadrātmetru platībā. Plkst.21.20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, papīri, sadzīves mantas, tapetes un siltumizolācija, koks, kūla, plastmasas vanna ar kūdru, piecos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, trīs gadījumos dārza mājas, kā arī garāža, šķūnis, saimniecības ēka, pirts, vieglā automašīna, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Saistībā ar stiprā vēja postījumiem laika posmā no svētdienas plkst.6.30 līdz pirmdienas plkst.9.30 VUGD ir saņēmis 25 izsaukumus. Galvenokārt bija nepieciešama nolūzušu koku novākšana no ceļa braucamās daļas, bet četros gadījumos tika novāktas norautas skārda loksnes.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 19, bet cietuši - 34 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēji 20 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet 11 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu