Vēstnieks aicina ar "skaidru stāju un pašcieņu" turpināt ekonomisko sadarbību ar Krieviju (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievija joprojām ir pietiekoši nozīmīga kā mūsu ekonomiskais sadarbības partneris - domāju, ka mums ar pietiekoši skaidru stāju un pašcieņu ir jāveido šīs attiecības arī turpmāk, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Vēstnieks atzīmēja, ka Krievija šajā jomā nav pirmajā vai otrajā vietā, bet pirmajā piecniekā pēdējo gadu laikā vienmēr ir bijusi.

Vēstnieks uzsvēra, ka divpusējā tirdzniecība ar Krieviju pieaug. Pēc viņa sacītā, tirdzniecība kopā ar precēm un pakalpojumiem veido vairāk nekā 3,2 miljardus eiro.

Viņš minēja, ka sadarbība katru gadu pieaug, piemēram, tūrisma jomā. 2017., 2018. un 2019. gadā bijis par 8-9% vairāk izsniegtu vīzu. Aviosatiksmē pārvadāto pasažieru skaits starp Latviju un Krieviju pērn pieaudzis par 18%, sacīja vēstnieks.

Attiecībā uz ostu darbu, lai gan iepretim 2018.gadam vērojams samazinājums, tas nav tik būtisks, lai kristu panikā, pauda vēstnieks. Viņš uzsvēra, ka Latvijas ostās pārkrauti 62 miljoni tonnu preču, liela daļa nāk no Krievijas vai saistībā ar to.

Runājot par Krievijas ārpolitiku, Riekstiņš uzsvēra: lai gan Krievijas prezidents veicis izmaiņas valdībā, par ārpolitiku un drošības politiku atbildīgie ministri ir palikuši savos amatos. Attiecīgi viņš lielas izmaiņas attiecībā uz ārpolitiku negaidītu. 

Vēstnieks gan uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas ārpolitikas attiecības ir jāvērtē kopējā Krievijas un rietumu ārpolitikas kontekstā, atzīstot, ka attiecības ir apgrūtinātas, tostarp Krimas notikumu kontekstā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu