Bruņotie spēki arī Stāmerienā izvietos profesionālā dienesta rotu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ēriks Kukutis

Nodrošinot Latvijas teritoriālo aizsardzību, bruņotie spēki arī Stāmerienā izvietos profesionālā dienesta rotu, informē Aizsardzības ministrijā.

TVNET jau rakstīja, ka artilērijas baterijas lieluma apakšvienība ar pašgājējhaubicēm un vairāk nekā 100 karavīriem tiks izvietota Valmierā, Zemessardzes 22.kājnieku bataljona teritorijā, lai nodrošinātu artilērijas atbalstu manevra vienību operācijām un stiprinātu uguns atbalsta spējas.

Šodien AM informēja, ka savukārt Gulbenes novada Stāmerienā tiks izvietota 150 karavīru liela kaujas atbalsta rota ar prettanku un pretgaisa aizsardzības spējām.

Ministrijā uzsver, ka profesionālā dienesta apakšvienību izveide Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes atbildības teritorijā stiprina Nacionālo bruņoto spēku reaģēšanas spējas un veicina efektīvu un visaptverošu Valsts aizsardzības uzdevumu izpildi Vidzemes reģionā.

Ceturtdien, 20.februārī, Valmierā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš piedalīsies svinīgajā pasākumā par godu profesionālā dienesta apakšvienību izveides sākšanai Zemessardzes 2.Vidzemes brigādē.

Svinīgo pasākumu apmeklēs Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš, Vidzemes 2.brigādes vienību komandieri, vienību personāls un citi aicinātie viesi.

Patlaban Zemessardzes 3.Latgales brigādē jau izveidota profesionālā dienesta vienība - 36.kaujas atbalsta bataljons, kur izvietota daļa no Nacionālo bruņoto spēku pašgājējhaubicēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu