Vētra "Deniss" applūdina Lielbritāniju; gaidāms, ka plūdi un satiksmes haoss turpināsies (44)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nedēļas nogalē vētra "Deniss" atnesa stiprus plūdus Velsas dienvidos un daudzviet Anglijā. Gaidāms, ka pirmdien bīstamie plūdi turpināsies, vēsta raidorganizācija BBC.

Nedēļas nogalē plūdu straume aiznesa Tenburīvelsā, Anglijas rietumos, aiznesa kādu sievieti. Viņas glābšanas operācija svētdien tika pārtraukta, un pirmdien policija paziņoja, ka cerību atrast viņu dzīvu tikpat kā nav.

Lielbritānijā joprojām ir spēkā vairāk nekā 300 plūdu brīdinājumi. To skaitā ir pieci augstākā līmeņa brīdinājumi Anglijā, kas nozīmē, ka potenciāli apdraudētas cilvēku dzīvības.

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka nespēs plūdu skartajās vietās pasargāt visas mājas no applūšanas. 

Plūdu dēļ traucēta satiksme. Slēgti vairāki ceļi Stefordšīrā un Notingemšīrā Anglijā, kā arī Povisā un Monmoutšīrā Velsā. Ceļi slēgti arī vairākās Skotijas vietās. Vairākās dzelzceļa līnijās nekursē vilcieni.

Foto: Ben Birchall / AP

Lielbritānijas vides sekretārs Džordžs Justiss noliedzis, ka valdība netiek galā ar plūdiem, kas sākās nedēļu pēc spēcīgās vētras "Siara" plosīšanās Lielbritānijā.

"Mēs esam ļoti daudz izdarījuši," sacīja Justiss. "Mēs neko nevaram iesākt pret ekstrēmiem laika apstākļiem, bet mūsu spertie soļi palīdzējuši nodrošināt, ka šie laika apstākļi atstājuši iespaidu uz mazāku skaitu īpašumu."

Justiss bojājumu apmērā vainoja "klimata pārmaiņu iedabu", piebilstot, ka dabas stihijas kļūst arvien postošākas un ka nākotnē gaidāmi vēl citi līdzīgi notikumi.

Foto: Ben Birchall / AP

Svētdien Anglijā tika publicēts rekordliels skaits brīdinājumu par plūdiem un potenciāli bīstamiem laika apstākļiem. To skaits pārsniedza 600.

Dažās Lielbritānijas vietās 48 stundās nolija vairāk par mēneša nokrišņu normu.

Velsas dienvidos tika izdots brīdinājums par "draudiem dzīvībai" laika apstākļu dēļ. Policija paziņoja, ka sadarbojas ar vietējam organizācijām, lai nodrošinātu to cilvēku drošību, kurus plūdi nošķīruši no apkārtējās pasaules. Tiek strādāts arī pie īpašuma bojājumu un satiksmes traucējumu novēršanas.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu