FOTO: pasaules rallija čempionāta otrais posms - Zviedrijas rallijs

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules rallija čempionāta otrais posms - Zviedrijas rallijs
Pasaules rallija čempionāta otrais posms - Zviedrijas rallijs Foto: Toyota GAZOO Racing

Svētdien ar velsiešu autosportista Elfina Evansa (Toyota GAZOO Racing) uzvaru noslēdzās pasaules rallija čempionāta otrais posms - Zviedrijas. 

Lai gan Zviedrijā, kam ziema, tāpat kā Latvijā lielā mērā gājusi secen, sniega ir ļoti maz, WRC sezonas otrais posms tomēr norisinājās. Saīsināts uz pusi, tomēr norisinājās un sniedza tādu pašu intrigu kā citus gadus. 

Sarežģītajos apstākļos, kas tikai nosacīti ir piemēroti radžotajām rallija riepām, labāko sniegumu Zviedrijas rallijā demonstrēja Toyota vienības braucējs, velsietis Elfins Evanss. Viņš spēja izturēt spiedienu no aizmugures un finišā par nieka 12,7 sekundēm apsteidza 2019.gada pasaules čempionu, igauni Otu Tenaku no Hyundai Motorsport vienības. Trešais tikmēr palika divkārtējais Latvijas rallija čempions, soms Kalle Rovanpere, kurš tāpat kā Evanss pārstāv Toyota GAZOO Racing. Rovenperem šis bija pirmais pjedestāls WRC braucēja karjerā.

Zviedrijas rallijā startēja arī Mārtiņš Sesks, kuram šoreiz otrā vieta junioru WRC ieskaitē un 28.vieta kopvērtējumā.

Atkāpjoties no pasaules čempionāta tematikas, var piebilst, ka Latvijas rallija sezona ziemas periodā tā arī nesāksies. Proti, sākotnēji tika atcelts rallijs Sarma, bet nu ir zināms, ka nenotiks arī sākotnēji pārceltais rallijs Alūksne. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu