Igaunijā atvērta konteineru viesnīca industriālisma fanātiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Pagājušajā nedēļā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā durvis vēra kapsulu viesnīca, taču jau šonedēļ unikālajai naktsmītnei pievienojas vēl viena nestandarta viesnīca.

Konteineru viesnīca "Tondi" atrodas Tallinas radošajā kvartālā Telliskivi, kur atrodas ateljē, studijas, radošie uzņēmumi, kultūru radītāju un brīvo apvienību biroji, dizaina veikaliņi, studijas un restorāni. Nu šajā rajonā darbosies arī unikāla konteineru viesnīca. Nestandarta koncepta viesnīcu atklāšanu Igaunijas nekustamo īpašumu un tūrisma speciālisti uztver kā centienus satricināt vietējo viesnīcu tirgu. 

"Kā izcelties uz citu pilsētu fona un panākt, lai cilvēki atgrieztos, ir galvenie viesmīlības nozares izaicinājumi mūsdienās," tā portālam "Postimees" skaidro Igaunijas Viesnīcu un restorānu savienības izpilddirektors Mariki Līvmamae, uzsverot, ka svarīga ir arī naktsmītņu attīstība kaimiņvalstīs, jo tūristi mēdz apceļot visas Baltijas valstis vienā piegājienā, tādējādi gūstot dažādas pieredzes katrā no valstīm. Šā iemesla dēļ Igaunijas apceļotāji nu var baudīt gan klasiskā koncepta viesnīcu servisu, gan apmesties kapsulu vai konteinera viesnīcā. 

Unikālā viesnīca no ierastajām naktsmītnēm atšķirsies ar istabiņu noformējumu - apartamenti šajā viesnīcā būs iekārtoti kuģu preču konteineros. Pasaules būvniecības tendences norāda, ka konteineri ir visai aktuāls materiāls māju būvniecībai - nelielajā platībā ir iespējams ierīkot guļamistabu, vannasistabu un pat virtuvi. 

Līdzīgi kā kapsulu viesnīcā, arī konteineru viesnīcā tiks organizēta pašreģistrācija. Viesnīcas viesiem ir pieejama kopīga virtuve, bārs, birojs un atpūtas zāle. Viena nakts konteineru viesnīcā izmaksās aptuveni 60 eiro. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu