Intīms video sagrauj politiķa cerības uz Parīzes mēra amatu; iesaistīts skandalozs krievu mākslinieks (12)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Benžamēns Grivo
Benžamēns Grivo Foto: AFP/SCANPIX

Internetā nopludinātu intīmu video dēļ franču politiķis Benžamēns Grivo atsaucis savu kandidatūru uz Parīzes mēra amatu. Video sociālajos tīklos ievietoja krievu mākslinieks Pjotrs Pavļenskis, kurš savulaik iekļuvis ziņu virsrakstos ar sēklinieku pienaglošanu pie Sarkanā laukuma bruģa un Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) durvju aizdedzināšanu.

35 gadus vecais Pavļenskis mazzināmā blogā publicēja video un ekrānuzņēmumus ar ziņām, ko Francijas prezidenta Emanuela Makrona sabiedrotais Grivo bija sūtījis kādai sievietei.

Raidorganizācija BBC sievieti identificējusi kā Pavļenska draudzeni Aleksandru de Tadeo.

Francijas policija sestdien aizturēja gan Pavļenski, gan Tadeo. Pavļenskis tika aizturēts saistībā ar kādu citu lietu - Vecgada vakarā notikušu kautiņu Parīzē, kurā esot ticis izmantots ierocis.

Prokuratūra vēlāk apstiprināja, ka Tadeo aizturēta saistībā ar Grivo video un ziņu nopludināšanu. Grivo bija iesniedzis sūdzību par privātās dzīves aizskaršanu dažas stundas pirms Tadeo aresta.

Grivo gadījums saliedēja Francijas kreisos un labējos, kuri nosodīja intīmo materiālu publicēšanu.

Pavļenskis savukārt sacīja, ka tie esot izgaismojuši precētā Grivo divkosību.

Tadeo un Pavļenskis ir pāris kopš 2019.gada janvāra, vēsta vietējie mediji. 

Pavļenskis no Krievijas aizbēga uz Franciju un 2017.gadā ieguva patvērumu pēc vairākām provokatīvām protesta akcijām, kuras izraisīja Krievijas varas iestāžu sašutumu. Dzīvojot Francijā, Pavļenskis savas performances nav pārtraucis - viņš aizdedzināja durvis Francijas centrālās bankas "Banque de France" Parīzes Bastīlijas nodaļas ēkai. Par to viņam tika piespriests viena gada cietumsods un divu gadu nosacīts cietumsods, un viņam ari bija jāatmaksā bankai zaudējumi vairāk nekā 20 000 eiro apmērā.

Pavļenskis citās protesta akcijās bija aizšuvis savas lūpas, protestējot pret cietumsodu feministu pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecēm, ietinies dzeloņstieplēs, un nocirtis daļu savas auss.

2016.gada decembrī Krievijas varas iestādes paziņoja, ka kāda teātra aktrise apsūdzējusi Pavļenski seksuālā uzbrukumā. Viņš nosauca šo apsūdzību par safabricētu.

Pavļenskis ir paziņojis, ka viņam draudētu 10 gadu ieslodzījums cietuma nometnē, ja viņš tiktu nosūtīts atpakaļ uz Krieviju.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu