"EGOISTE" noskaidro! Runā viņas - kāds ir mans ideālais vīrietis? Un vai maz tāds pastāv? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Kāds ir VIŅŠ? Tavs ideālais vīrietis! Un vai vienu supervīrieti vispār var iztēloties - varbūt VIŅI ir vairāki, reizēm tik atšķirīgi? Negausīgs un kaislīgs seksā; apburošs svētdienas rītā; mīļums, kas tevi sagaida pēc garas darba dienas; intelektuāls sarunu biedrs; drošais balsts, uz kura paļauties ikvienā situācijā; saimniecisks un gādīgs ikdienā; spožs sabiedrībā. Ek, vai tik šis ideāls nedzīvo vien manā iztēlē?

EGOISTE aptaujā centās noskaidrot, kā savu vīrieša ideālu iztēlojas mūsu lasītājas, kādas īpašības vīrietī viņām šķiet būtiskas, kādas ne tik ļoti, ko var piedot, raugoties ar vieglu ironiju, ko ne, kas pievelk kā magnēts, kas atgrūž, liekot bēgt, ko kājas nes.

Izrādās, mēs, sievietes, esam tik dažādas – kaprīzas, intelektuālas, augstprātīgas, siltu jūtu pārpilnas, atklātas un ne tik ļoti, augstprātīgas, prasīgas, perfektas un ne tik ļoti. Bet visas mazliet EGOISTES.

NOBALSO ARĪ PAR SAVU "LIELISKO VĪRIETI"!

Pieticīga sieviete ar augstām prasībām!

Iveta, 42 gadi, ir partnerattiecībās, bet jūtas brīva:

“Starp citu, četrdesmit sievietei ir skaists vecums, kad viņa ir kā izplaukusi roze – nobriedusi, ar pieredzi; ir iegūta pašpārliecība un dvēseles miers, bet tajā pašā laikā viņai vēl piemīt  meitenīga nebēdnība un pilnbrieda skaistums. Tieši tāpēc man ir svarīgi justies “nepiesietai”, nepiesaistītai vienam vīrietim, pienākumiem, mājai.

Es nekad neesmu bijusi un nebūšu “kotlešu mamma”!

Esam vienojušies, ka cienīsim un mīlēsim viens otru, bet neapgrūtināsim ar nepamatotām prasībām, ekspektācijām un, ha, ha, savām sliktajam īpašībām. Iespējams, tieši tāpēc kopā esam jau trīs gadus.

Man ir ļoti, ļoti svarīgi, lai intīmā dzīve nepārvēršas rutīnā, lai es aizvien GRIBĒTU  tieši šo vīrieti. 

Man ir pietiekami daudz gadu, lai nemelotu sev un citiem par dvēseles saderību, debesīs noslēgtu laulību, likteņa izredzēto vai ko tamlīdzīgu. Attiecībās sekss ir ļoti svarīgs, tāpēc manam ideālajam vīrietim jābūt superīgam seksā, vēl viņam jāciena mani un jārespektē manas izvēles, ko, protams, nav iespējams izdarīt bez augstas pašcieņas. Tas arī viss! Savā ziņā esmu pieticīga sieviete ar augstām prasībām.”

Zvaigznēs ierakstīts

Guna, 32 gadi,  meklē savu “otro pusīti”:

“Es ticu, ka katram no mums ir savs Likteņa, Dieva vai augstākā spēka (dēvē kā vēlies) noteikts, kaut kur zvaigznēs ierakstīts, savs cilvēks. Nezinu, varbūt ir vairāki izvēles varianti, bet ne bezgalīgi daudz. Ir dažādi notikumi dzīvē un situācijas, kas burtiski kliedz, purina tevi aiz piedurknes, baksta un čukst ausī:

“Lūk, tas ir VIŅŠ! Dari kaut ko, nepalaid garām!” Un viņš NAV ideāls! Viņš neatbilst  bērnībā pasaku filmās redzētajam, izsapņotajam ideālam, un tomēr... Tu atjēdzies iemīlējusies līdz ausīm.

Es nezinu, kāpēc tā ir, to nezina arī psihologi un filozofi. Mīlestības ķīmija ir atšifrēta, aprakstīta gudrās grāmatās, sadalīta elementos un proporcijās, mūsdienās zinām, ka tā saistīta ar smalku vairošanās mehānismu, bet jūtu maģiju, dažreiz trakumu, savādās izvēles un attiecību peripetijas izskaidrot nevar neviens. Mīlestība cilvēku starpā ir brīnums!

Ne velti saka: “Mīlestība mēdz būt ļauna.” Mēs ar prātu nekontrolējam iemīlēšanās notikumu. Man liekas, ka tie cilvēki, kas dzīvē nav sajutuši  mīlestību, ir apdalīti.

Tāpēc es saku: mans vīrieša ideāls ir ierakstīts zvaigznēs! Un es paļaujas, ka reiz VIŅU satikšu!”

Ja vīrietis nav ideāls, vainīga sieviete

Kristīne, 29 gadi, precējusies un ir laimīga:

“Mans vīrieša ideāls ir mans vīrs Ansis – skaists, gudrs, seksīgs, asprātīgs, mīlīgs, sirsnīgs, labestīgs, maigs, dažreiz nopietns, stiprs. Esam precējušies divus gadus, un mūsu jūtas nav mazinājušās. Mūsu kopdzīves laikā esmu sapratusi, ka svarīgākais, lai es savam vīrietim varētu uzticēties, lai viņš nepieviltu, lai kas arī notiktu.

Man vīrietis ir “stiprais plecs” nevis tāpēc, ka es būtu nevarīga “caca”, kura pati neko nevar, bet gan tāpēc, ka tas ir nereāli forši, ja jūti - yes, šis cilvēks tev ir līdzās, viņš ir tava “stiprā klints” un viņa siltais pieskāriens tevi piepilda ar enerģiju un prieku.

Viņa mīlestība – liela, lācīga, reizēm neveikla - tevi pārvērš karalienē un burvē vienlaikus, pieceļ no slimības gultas un vedina uz lieliem darbiem. Mans ideālais vīrietis nebūs “zaudētājs”. Es to nepieļaušu!

Sieviete ir tā, kas konstruē, rada SAVU vīrieti – gan gultā, gan dzīvē.

Ja vīrietis ir nekopts, viņam neveicas, viņš nav pārliecināts par sevi, vainīga ir sieviete. Jā, mīļās! Tas nozīmē, ka viņa ar savu lepnību ieminusi zemē vīrieša pašapziņu, viņa vīrišķo Ego. Sieviete nevar pilnvērtīgi dzīvot bez vīrieša enerģija, tāpat kā vīrietis nevar bez sievietes enerģētikas.”

Ideālais partneris – kaitīga ilūzija

Maija, 64 gadi, atraitne, izveidojusi skaistas “brīvdienu attiecības”:

“Kad pāragri no dzīves aizgāja mans vīrs, nolēmu – vairs neprecēšos. Tomēr pēc vairākiem gadiem satiku cilvēku, ar kuru kopā bija forši. Viņš bija nesen šķīries un arī negribēja, kā pats teica, “iekrist lamatās”. Nolēmām, ka pavadīsim kopā jaukas brīvdienas. Tā arī darām – dodamies garās pastaigās, apmeklējam kultūras pasākumus, baseinu, atvaļinājumā laikā ceļojam. Lutinām viens otru, bet esam neatkarīgi. Tas ir ļoti labs attiecību modelis, ko iesaku dāmām, kas palikušas vienas vai vīlušās attiecībās. Ir grūti noturēt pareizo distanci – būt gan tuviem, gan tāliem vienlaikus. Tomēr mums palīdz tas, ka abiem ir bērni, nu jau arī mazbērni.

Es neticu vīriešu un sieviešu ideāliem, man tas šķiet bērnišķīgi. Ir jāiemācās mīlēt cilvēku tādu, kāds viņš ir – ar saviem untumiem un “blusiņām”, ir jāiemācās saredzēt viņā foršo, labo, gaišo.

Otrs cilvēks kļūs tāds, kādu tu viņu iztēlosies. Stāstos un pasakās uzburtais ideālais partneris ir kaitīga iedoma, jo sievietes (arī vīrieši) visu mūžu meklē kaut kādu murgainu ideālu, lai gan tāda uz planētas Zeme nav. Tās ir kaitīgas muļķības.

Lai katrs no mums sev klusībā pajautā, vai viņš ir pilnībā apmierināts ar partneri. Ikviens dziļi sevī zina: nē! Katrs domā, ka pelnījis ko labāku. Un ar šo domu dzīvo visu dzīvi.

Ja mēs atbrīvotos no šīs kaitīgās ilūzijas, mēs varētu izbaudīt otra cilvēka klātbūtni un būt kopā laimīgi. Es novēlu visiem izbaudīt tuvo cilvēku bez psihedēliskiem sapņiem par kaut kādu ideālu.”

Sekss, sekss un vēlreiz sekss...

Ksenija, 46 gadi, ir mīļākais, neatteiktos no randiņa ar izskatīgu vīrieti:

“Ideālam vīrietim jāprot apmierināt sievieti – gultā un sadzīvē. Laimīga, “labi paēdusi” sieviete spēs daudz dot savam vīrietim - viņš saņems atpakaļ simtkārtīgi. Ja vīrietim “nav iekšā”, nav viņā draiva, kas griež pasauli, nekas nesanāks - nevienā jomā. Manam ideālajam vīrietim jābūt ar labu humora izjūtu un dāsnam.

Es nevaru ciest skopus vīriešus! Man liekas, ka tādos viss ir “maziņš”.

Vīrietim nav jābūt ļoti bagātam, bet devīgam pret sievieti, kas viņam patīk, gan. Lai par vīrieti varētu teikt - vou, foršs, viņam jābūt dzīvīgam, ja saprotat, ko ar to domāju. Dažreiz skatos uz vīrieti un domāju: “Enerģija viņā kā papīra turzā.”” Tāds taču nespēj sievietei likt sajust: “Es tevi gribu!” Mans vīrietis nedrīkst būt memļaks. Kāpēc vīrietim, tāpat kā sievietei, jābūt seksuāli aktīvam? Tāpēc, ka seksualitāte ir saistīta ar kaislību pret dzīvi. Ja cilvēks negrib mīlēties, tas nozīmē, ka viņš nemīl dzīvi kā tādu. Tas nenozīmē, ka katru nakti viņam jābūt tīģerim gultā. Pieaugušu cilvēku starpā iespējams veidot ļoti smalku un interesantu intimitātes telpu, ko mežģīnēs savērpj skatieni, pieskārieni, dažādas maiguma izpausmes. Pāra seksuālā dzīve ir studijas daudzu gadu garumā – mācības, kurās vienmēr var atrast ko neapgūtu. Mēs pārāk maz izmantojam savu seksualitāti, lai justos labi.

Sekss mūs nomierina, atbrīvo, noņem stresu, ļauj justies kā septītajās debesīs arī tad, kad esam izkāpuši no elles.

Sekss nedrīkst kļūt par garlaicīgu, obligātu nodarbi. Mans ideālais vīrietis ir jaunu ceļu meklētājs.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu