Rēzeknes novadā noslīcis cilvēks, viens ticis krastā paša spēkiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rinalds Ekmanis/LETA

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpes Rēzeknes novadā izcelts noslīcis cilvēks, tādējādi kopumā šogad fiksēti jau astoņi noslīkušie, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdien plkst.9.46 glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija redzams, ka slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki, izmantojot hidrotērpus, glābšanas dēli un virvi, aptuveni 200 metrus no krasta izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva mediķiem un Valsts policijai.

Saskaņā ar saņemto informāciju, uz ledus atradās divi cilvēki. Vienam no viņiem krastā izdevās nokļūt saviem spēkiem.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 14 ugunsgrēki, kuros cilvēki gan necieta. Vakar ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem. Šādi izsaukumi saņemti Daugavpilī, kur divos gadījumos dega kūla 7000 un viena hektāra platībā, un uz Stopiņu novada Rumbulu, kur dega sausā zāle trīs hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrolīnijas balsts, sešos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, durvju aile, malka, riepas, elektrības kabeļi, sadzīves mantas, meža zemsedze, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Saistībā ar spēcīgo vēju VUGD darbinieki 93 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, kas ir būtiski vairāk nekā ikdienā, bet 14 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Tieši par vēja postījumiem glābējiem ziņots vairāk nekā 70 reizes. Galvenokārt bija nepieciešama nolūzušu koku novākšana no ceļa braucamās daļas, bet deviņi izsaukumi bija saistīti ar bojātām konstrukcijām un atrautiem jumta gabaliem. Divos gadījumos tika saņemta informācija par reklāmas stendiem, kas apdraudēja cilvēku drošību, un vienā gadījumā no ceļa braucamās daļas tika novākts uz brauktuves uzkritis augstsprieguma vads.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 19, bet cietuši - 34 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu