Konteineru māksla: neparastākās konteineru ēkas pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/whitaker_studio

Pēdējos gados arhitektūra ir piedzīvojusi jauna atzara dzimšanu - pārvadājamo konteineru arhitektūru. Lūk, daži unikālu ēku piemēri.

Pārvadājamo konteineru arhitektūras attīstība ir sākusies samērā nesen - tikai 2010. gadā tika izdots pirmais atlants, kurā apkopotas neparastākās konteineru ēkas, ziņo arhitektūras portāls "Designboom". Kopš tā laika konteineru ēku projekti ir attīstījušies ar vērienu - tās ir kļuvušas daudzveidīgākas, ekstravagantākas un arī arhitekti ir raduši arvien neparastākas būvniecības pieejas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People's Architecture Office (@pidopao) on

No parastajām ēkām konteineru arhitektūra atšķiras ar materiālu izmantošanu un būvniecības pieeju. Konteineri ir gatavs materiāls jeb modulis, bet arhitektu uzdevums ir sakombinēt konteinerus tā, lai tie būtu funkcionāli un praktiski. Šāda ēkas būvēšanas tehnika piespiež arhitektus būt elastīgākiem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cumulus Studio (@cumulus_studio) on

Konteineru ēkas ir dabai draudzīgākas un arī daudz ekonomiskākas nekā parastā namu būvniecības pieeja. Turklāt konteineru māja automātiski nenozīmē, ka tā ir pavisam maza un piemērota tikai vienam cilvēkam. Pareizi sakombinējot vairākus konteinerus, ir iespējams uzcelt pat veselu ģimenes māju vai pat mākslas centru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arcgency (@arcgency) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Whitaker Studio (@whitaker_studio) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOT-EK (@lot_ek) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOT-EK (@lot_ek) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu