Krievija groza konstitūciju: ierosina nostiprināt bijušo prezidentu tiesisko neaizskaramību (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Darba grupā, kas strādā pie Krievijas konstitūcijas grozījumiem, izskanējis ierosinājums noteikt pilnīgu tiesisko neaizskaramību arī attiecībā uz bijušajiem Krievijas prezidentiem.

Ar šādu ierosinājumu klajā nākusi darba grupas locekle – Krievijas Sieviešu savienības priekšsēdētāja Jekaterina Lahova.

“Tiek ierosināts konstitūcijā noteikt, ka prezidentam [tiesiskā] neaizskaramība ir arī pēc pienākumu pildīšanas pārtraukšanas,” Lahovas izteikumus citē Krievijas aģentūra TASS.

Krievijas konstitūcija šobrīd garantē amatā esoša prezidenta tiesisko imunitāti.

Jā šāds ierosinājums tiks apstiprināts, tas attieksies uz diviem cilvēkiem – pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un bijušo prezidentu un premjerministru Dmitriju Medvedevu.

Pirmais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins ir miris.

Konstitūcijas labojumu darba grupā jau iepriekš izskanējuši vairāki visai neparasti ierosinājumi.

Piemēram, “prezidentu” konstitūcijas grozījumos ierosināts aizstāt ar “augstāko vadītāju”.

Tāpat tiek ierosināts konstitūcijā noteikt, ka Krievijas galvenā reliģija ir pareizticība.

Izskanējis arī ierosinājums konstitūcijā nostiprināt Krievijas statusu kā “lielvalstij, kas uzvarējusi Otrajā pasaules karā”.

Kā ziņots, ar ierosinājumu grozīt Krievijas konstitūciju Putins nāca klajā 15.janvārī, bet jau pēc astoņām dienām tas Krievijas parlamentā tika apstiprināts pirmajā lasījumā.

Kremļa kritiķi uzskata, ka Putins ierosinājis reformas, lai sev nodrošinātu atrašanos pie varas, kad beigsies ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Reformās paredzēts nostiprināt konsultatīvo Valsts padomi, kur, kā daži to uzskata, Putins varētu palikt pie varas jaunā statusā.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu