Latvijas Krievu savienība piedalīsies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS) piedalīsies gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, pastāstīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Oficiāla lēmuma par startu vēlēšanās partijai vēl nav bijis, tomēr to plānots pieņemt tuvākajā laikā. Tāpat neesot izlemts, kas varētu būt vēlēšanu saraksta līderis, taču patlaban esot zināms, ka par vietu saraksta augšgalā varētu cīnīties pats Mitrofanovs, Jakovs Pliners un Vladimirs Buzajevs.

Mitrofanovs pastāstīja, ka sarakstā tiks iekļauti gan pieredzējuši politiskā spēka politiķi, gan arī partijas jaunpienācēji.

Politiķis ir pārliecināts, ka, ja vēlēšanas notiktu šodien, LKS spētu nodrošināt savu pārstāvniecību pašvaldībā. Mitrofanovs gan akcentēja, ka nespēja iegūt partijai pienākošos valsts finansējumu, visticamāk, negatīvi ietekmēs priekšvēlēšanu kampaņu, jo citas partijas varēs tērēt lielus valsts piešķirtos līdzekļus, kamēr LKS būs spiesta domāt, kur līdzekļus izmantot efektīvāk.

"Mēs esam nostādīti ārkārtīgi nevienlīdzīgā stāvoklī attiecībā pret citām partijām," akcentēja Mitrofanovs.

Viņaprāt, ilggadējā Rīgas domes varas partija "Saskaņa" gaidāmajās vēlēšanās paliks opozīcijā, tā kā "Saskaņas" vēlētāji ir vīlušies gan par bijušā mēra Nila Ušakova "nodevību, gan arī ķildas Rīgas domē". Minētie apstākļi Mitrofanova ieskatā nodrošinās arī zemāku vēlētāju aktivitāti.

"Vispārējā apātija būs mūsu galvenais konkurents vēlēšanās," teica politiķis, piebilstot, ka nedrīkstot neņemt vērā arī bijušo mēru Oļegu Burovu (GKR), kura partija, viņaprāt, atšķirībā no "Saskaņas" varētu nonākt koalīcijā ar patlaban opozīcijā esošajiem Rīgas domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

""Saskaņa" ir nolemta izolācijai," pārliecināts LKS līdzpriekšsēdētājs.

Kā ziņots, Saeima 13.februārī nolēma atlaist Rīgas domi. Pašvaldības ārkārtas vēlēšanas plānotas 25.aprīlī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu