Vācijas ministrs vēlas ciešākas saites ar Krieviju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YURI KADOBNOV / AFP

Vācija vēlas paplašināt ekonomiskās saites ar Krieviju, otrdien forumā Berlīnē paziņoja Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers, neraugoties uz to, ka Eiropas Savienība (ES) Ukrainā izvērstās Krievijas agresijas dēļ Maskavai noteikusi sankcijas.

"Pirmo reizi vairāku gadu laikā mums atkal ir cerības attiecībā uz lielajiem politikas jautājumiem," Krievijas tematikai veltītā biznesa konferencē, kurā piedalījās arī vairākas augsta ranga Krievijas amatpersonas, sacīja ministrs.

Šādi Altmaiers izteicās par progresu, kas panākts miera sarunās starp prokrieviskajiem Donbasa kaujiniekiem un Ukrainas spēkiem, kas notikušas pēc decembra samita - pirmā trīs gadu laikā.

Vācijas valdība ir "apņēmības pilna un vēlas" paplašināt darījuma saites ar Krieviju, sacīja ministrs.

Konferencē piedalījās arī Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs, kā arī bijušais ekonomikas ministrs Maksims Oreškins, kas tagad kļuvis par Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieku.

Altmaiers pauda nožēlu par ASV sankcijām, kas Krievijai noteiktas saistībā ar Krievijas-Vācijas gāzes vada "Nord Stream 2" būvi, tomēr neizteicās par ES sankcijām, kas Krievijai noteiktas Ukrainas konflikta dēļ.

ES pagarināja Krievijai noteikto sankciju termiņu līdz jūlija beigām, neraugoties uz gada nogalē notikušo miera procesa aktivizēšanos.

ASV un Austrumeiropas valstis kritizē "Nord Stream 2", norādot, ka līdz ar projekta īstenošanu palielināsies atkarība no Krievijas gāzes importa.

Altmaiers skaidroja, ka projekts ir svarīga sastāvdaļa Vācijas ambiciozajos plānos tuvāko gadu laikā atteikties no ogļu industrijas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu