Sodīs publiskas personas par valsts uzdevumā svešvalodā nosūtītu materiālu bez pieprasījuma (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Saeimas Juridiskā komisija otrdien atbalstīja priekšlikumu likumprojektam administratīvo sodu jomā, kas paredz noteikt sodu par to, ka, pildot deleģētu pārvaldes uzdevumu, svešvalodā tiek nosūtīts materiāls bez personas pieprasījuma.

Sods tiks piemērots par prospektu, biļetenu, katalogu vai citu materiālu nosūtīšanu vai izsniegšanu fiziskajai vai juridiskajai personai līdztekus valsts valodai arī svešvalodā bez personas pieprasījuma, ja to izdarījusi publiskas personas institūcija vai privātpersona, pildot deleģētu pārvaldes uzdevumu.

Par to piemēros brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro naudas soda vienībām, amatpersonām - no 70 līdz 300 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 1000 eiro.

Likumā arī noteikta publisku personu institūcijas definīcija, kas ietver četrus iestāžu veidus. Grozījumi atteiksies uz publiskas personas iestādēm un kapitālsabiedrībām, kā arī kapitālsabiedrībām, kurās publisko personu daļa pārsniegs 50% vai būs cita veida izšķirošā ietekme. 

Ņemot vērā norādi par "deleģētu pārvaldes uzdevumu", attiecīgā norma neattiekšoties, piemēram, uz politiķu pēc savas iniciatīvas izsūtītu informāciju.

Attiecīgās izmaiņas paredzēts iestrādāt likumprojektā "Administratīvo sodu likums par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu