Valsts kancelejas vadītājs: stāsts par "šoferu dēliem" amatos nekur nav pazudis (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts kancelejā (VK) saņemti vairāki zvani saistībā ar politiķu iespējami prettiesiskiem uzdevumiem ierēdņiem par konkrētu personu iecelšanu amatos; tas liecina, ka "stāsts par šoferu dēliem nekur nav pazudis", Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret viens" atzina Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Citskovskis stāstīja, ka šie zvani saņemti pēc tam, kad visu ministriju valsts sekretāri nosūtīja vēstuli Valsts prezidentam un premjeram, aicinot risināt jautājumu par valsts sekretāru aizsardzību pret ministra politisku izrēķināšanos.

Valsts augstākie ierēdņi par šādu vēstuli izšķīrušies pēc tam, kad Ekonomikas ministrijas (EM) tā brīža valsts sekretārs Ēriks Eglītis cēla trauksmi par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro ("KPV LV") uzdevumu "Latvenergo" padomē iecelt savu padomnieku Pāvelu Rebenoku. 

Tomēr tad, kad politiķis prettiesiski iejaucas valsts pārvaldes darbā, dod prettiesiskus uzdevumus, tostarp politiski motivētus par kādas konkrētas personas iecelšanu augstā amatā, kā tas bija redzams EM gadījumā, to var uzskatīt par "sarkano līniju", kuru nedrīkst pārkāpt, sacīja Citskovskis.

Visu raidījumu iespējams noskatīties šeit.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu