Izcelties uz citu fona: jaunajam debesskrāpim Dubaijā būs keramiska fasāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mūsdienu arhitektūras pasaulē ir jāizstrādā īpašas metodes, lai jaunbūve atšķirtos no citām pilsētas džungļos stāvošajām augstceltnēm. Kāds Nīderlandes arhitektu birojs izmantos vēl nebijušu fasādes materiālu debesskrāpim.

Nīderlandes arhitektu biroja "UNStudio" radītā augstceltne atradīsies debesskrāpju epicentrā - modernās arhitektūras Mekā, Dubaijā. Šajā pilsētā starp debesskrāpjiem pastāv sīva konkurence, to vidū nenoliedzami izceļas 828 metrus augstā ēka Burj Khalifa, kas ir visaugstākā celtne pasaulē. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nīderlandiešu šedevrs augstuma ziņā īpaši neizcelsies uz kopējā augstceltņu fona - ēka būs 302 metrus augsta, kas arī ir uzskatāms par superaugstu debesskrāpi, bet Dubaijas standartiem ir nieks. Lai padarītu ēku unikālu, arhitekti namam piešķīruši Senās Romas un Grieķijas tēlniecībā raksturīgās pozas, kā skulptūrai, kas balstās uz vienas kājas, sagriezusi rumpi iesāņus. Arī debesskrāpim, kurš nosaukts par "Wasl Tower", būs spirālveida pozīcija un asimetrisks dizains, kas ēkas arhitektūru padarīs dinamiskāku. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tomēr kompozīcijā visnotaļ debesskrāpjiem netipiskākais elements būs keramikas paneļu fasāde. Šāds materiāls ēku fasāžu būvniecībā nav nekas neparasts, taču stikla augstceltnēm šādu pieeju izmanto pirmo reizi. Arhitekti apgalvo, ka keramikas paneļi būs izvietoti īpašos motīvos un vēl papildināti ar LED dekoratīvo apgaismojumu, kas garāmgājējiem radīs iespaidu, ka ēka elpo. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Savdabīgajā debesskrāpī būs ierīkotas biroju telpas, luksusa viesnīcas apartamenti ar jumta baseiniem, privātajiem dzīvokļiem, kā arī īpašu gaisa tiltu, kas savienos ēku ar Burj Khalifa metro staciju. Kopumā šis ambiciozais projekts izmaksās 400 miljonus ASV dolāru, un ēkas būvniecība noslēgsies 2021. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu