Video: jaunietis ar nomas auto neveiksmīgi cenšas aizlaisties no likumsargiem (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: скриншот видео

Ik pa laikam vietējā mediju pasaulē izskan ziņas, ka atkal kāds neapzinīgs autobraucējs uz laiku ir aizņēmies koplietošanai paredzētu mašīnu un ar to "savārījis ziepes".

Jaunākais pārkāpums ar kāda galvaspilsētā labi zināma kopbraukšanas uzņēmuma FIAT 500 noticis Pļavniekos. Tur Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki darba dienas vidū nomaļā vietā Rencēnu ielā pamanījuši aizdomīgu CityBee nomas auto, kura vadītājs, ieraugot likumsargu patruļmašīnu, daudz nekavējies un spiedis gāzes pedāli grīdā, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

"Pievēršot uzmanību šim transportlīdzekļa vadītājam, policija nolēma viņu apturēt, pārbaudīt aizdomīgās uzvedības iemeslus. Transportlīdzekļa vadītājs pēc rīkojuma saņemšanas sāka bēgšanu, līdz ar ko sākās pakaļdzīšanās. Drīz pēc tam viņš vienā meža ceļā apturēja savu auto. Un gan viņš, gan arī viens no pasažieriem sāka bēgšanu kājām," notikumus atstāsta RPP pārstāve Lāsma Greidāne.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai gan FIAT 500 vadītājs ar savu biedru jau bija paguvuši ieskriet samērā tālu mežā, kārtības sargiem tomēr izdevās ar saucieniem viņos pamodināt veselo saprātu un pakaļdzīšanos pārtraukt. Tad arī noskaidrojies iemesls, kādēļ nomātā automobiļa vadītājs vispār sāka bēgt. Proti, automobiļa vadītājs, kurš tik tikko bija sasniedzis 18 gadu vecumu, nebija ieguvis autovadītāja tiesības. 

Šā iemesla dēļ uz aizturēšanas vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu. Par vieglprātīgajiem jauniešiem runājot, var piebilst, ka vismaz vadītājs tagad varētu vēlēties, kaut dienu būtu labāk pavadījis skolā, tāpēc ka bez soda, ko saņēmis no policijas, viņš var sākt gatavoties pamatīgam rēķinam no auto nomas kompānijas, jo ir pārkāpti ne tikai nomas noteikumi, bet arī nodarīti bojājumi mašīnai.  

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu