Traģiska diena Vācijā: apšaudēs nogalināti deviņi cilvēki (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdienas vakarā Hānavā notika divas apšaudes, kurās nogalināti deviņi cilvēki, bet vēl četri guvuši nopietnus ievainojumus.

Persona, kas tiek turēta aizdomās par uzbrukumu sarīkošanu Hānavā Vācijas rietumos, atrasta mirusi kādā dzīvoklī, agrā ceturtdienas rītā paziņojusi policija.

Īpašo uzdevumu policijas vienība dzīvoklī atradusi vēl viena cilvēka līķi, pavēstījis policijas pārstāvis.

Nekas neliecina, ka uzbrukumos būtu piedalījusies vēl kāda cita persona, piebildis policijas pārstāvis.

Apšaudes notika pie diviem ūdenspīpes bāriem dažādos Hānavas rajonos. Ziņas par iespējamu apšaudi vēl vienā rajonā netika apstiprinātas.

Pirmajā apšaudē pie bāra "Midnight" pilsētas centrā tika nogalināti trīs cilvēki, bet otrajā apšaudē pie "Arena Bar" - pieci cilvēki. Abi bāri atrodas aptuveni divus kilometrus viens no otra.

Hānava, kur dzīvo aptuveni 10 000 cilvēku, atrodas Hesenes federālajā zemē apmēram 20 kilometrus no Frankfurtes pie Mainas.

Raidorganizācija "Hessischer Rundfunk" ziņo, ka aculiecinieki "Midnight" tuvumā dzirdējuši astoņus vai deviņus šāvienus. Uzbrucējs pēc pirmās apšaudes ar automašīnu aizbraucis uz "Arena Bar", kur sarīkojis nākamo apšaudi.

Policija neapstiprināja "Hessischer Rundfunk" ziņoto, bet atklāja, ka otro apšaudes vietu pametusi tumšas krāsas automašīna.

Fotogrāfijā no rajona, kurā atrodas "Arena Bar", redzama apklāta automašīna ar stikla lauskām blakus.

"Tas bija briesmīgs vakars, kas noteikti aizņems mūsu prātus ilgu laiku un paliks ar mums skumjās atmiņās," laikraksta "Bild" interneta izdevumam sacīja Hānavas mērs Klauss Kaminskis.

Plašāku informāciju par notikušo vai iespējamiem uzbrukuma motīviem mērs neatklāja.

Parlamenta locekle Katja Leikerte, kas tika ievēlēta Bundestāgā no Hānavas vēlēšanu apgabala, tviterī norādīja, ka tas "bijis patiess šausmu scenārijs".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu