Trīs cilvēku slepkavībās apsūdzētiem vīriešiem tiesa piespriež vairāk nekā 20 gadu cietumsodus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē diviem vīriešiem par trīs cilvēku slepkavībām piespriedusi vairāk nekā 20 gadu ilgus cietumsodus, informēja tiesas pārstāve Sanita Grinšpone.

Vienam apsūdzētajam, noteiktajam sodam daļēji pieskaitot ar Zemgales rajona tiesas 2019.gada 26.marta spriedumu piespriesto sodu, galīgais sods noteikts brīvības atņemšana uz 25 gadiem ar probācijas uzraudzību uz četriem gadiem. Savukārt otram vīrietim piespriesta brīvības atņemšana uz 22 gadiem ar probācijas uzraudzību uz četriem gadiem.

Tāpat tiesa nolēma piedzīt vairākas morālā un mantiskā kaitējuma kompensācijas.

Līdz sprieduma spēkā stāšanās dienai abiem apsūdzētajiem atstāts negrozīts noteiktais drošības līdzeklis - apcietinājums.

Lietas dalībnieki desmit dienu laikā tiesā var lūgt pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šādi lūgumi netiks izteikti, saīsinātais spriedums stāsies spēkā.

Jau ziņots, ka tiesu debatēs prokuratūra vienam no apsūdzētajiem lūdza piemērot mūža ieslodzījumu, bet otram - 25 gadus cietumā.

Lietā celtas apsūdzības kopumā par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem. Viena no slepkavībām notika 2018.gada jūnijā. Apsūdzētie kopā ar vienu personu gatavojās veikt darbus kādā lauku īpašumā Rēzeknes apkārtnē. Kopīgi lietojot alkoholu, starp viņiem izcēlās strīds un apsūdzētie šo personu aizveda uz kādu neapdzīvotu māju Ludzas novadā, kur cilvēku noslepkavoja. Pēc tam abi apsūdzētie māju ar līķi nodedzināja, lai slēptu slepkavības pēdas.

Tāpat vīrieši apsūdzēti par divu citu cilvēku slepkavību 2018.gada augustā. Toreiz apsūdzētie viesojās pie paziņām Iršu pagasta lauku mājās, kopīgi lietoja alkoholu un apsūdzētajiem izcēlās konflikts ar mājas saimniekiem. Rezultātā abi apsūdzētie mājas saimniekus - vīrieti un sievieti - noslepkavoja, cietušo līķus ievietoja mājā un to aizdedzināja.

Vīrieši apsūdzēti arī par zādzību, proti, viņi no cietušo mājas Iršu pagastā paņēma divus velosipēdus, kurus izmantoja, lai ātrāk atstātu noziegumu izdarīšanas vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu