Foto Fado zvaigzne Marija Emīlija ar panākumiem sāk koncertu sēriju Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ar pilnībā izpārdotu koncertu un klausītāju ovācijām VEF Kultūras pilī 19. februārī jaunā fado zvaigzne Marija Emīlija sākusi koncertu sēriju Latvijā. Aplūko foto!

Šie koncerti norisināsies apvienotās Polijas – Latvijas turnejas ietvaros. Polijā dziedātāja sniedza deviņus koncertus septiņās dienās, tie visi bija izpārdoti, un publika mūziķus sveica ar ovācijām. Arī pirmais, lielākais no Latvijas koncertiem, kas notiks VEF Kultūras pilī 19. februārī, jau nedēļu ir izpārdots.

Marija Emīlija
Marija Emīlija Foto: Eiženija Freimane

Dziedātājas koncerti oktobrī Lietuvā un decembrī Nīderlandē arī izraisīja lielu publikas sajūsmu, un uz tiem biļetes drīz vairs nebija pieejamas.

Ekspresīvā un reizē trauslā mecosoprānā Marija Emīlija apdzied nelaimīgu mīlestību, dusmas, greizsirdību, aizvainojumu. Lai gan portugāļu mūzikā pirmo vijoli spēlē saudade (skumjas, ilgas, melanholija), dziedātājas daiļradi diez vai var saukt par melanholisku. Viņa un viņas lieliskā ģitāristu trijotne, kas spēlē akustiski, šo mūzikas žanru spēj padarīt rotaļīgu, pat aicina publiku dziedāt kopā. Izpildītājas uzstāšanās reizēs ir jūtams brazīliešu vieglums, bezrūpīgums un siltums.

Daudziem Latvijas klausītājiem fado žanrs jau ir pazīstams, bet dziedātājai Marijai Emīlijai šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā. Koncertos tiks atskaņotas dziesmas no nesen izdotā albuma „Casa de Fado”. Fado ir portugāļu tradicionālās mūzikas stils. Tas veidojies 19. gadsimta sākumā Lisabonas nabadzīgajos rajonos, kur pulcējās jūrnieki, priekameitas, dažādu sabiedrības nabadzīgāko slāņu pārstāvji, lai izteiksmīgā un melanholiskā veidā dziedātu par cilvēka skumjām un ilgām (portugāļu valodā to raksturo jēdziens saudade). Šobrīd fado ir iekļauts UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. 

Marija Emīlija
Marija Emīlija Foto: Eiženija Freimane

Koncertos dziedātāju pavadīs Žozē Manuels Neto (José Manuel Neto, portugāļu ģitāra), Karlušs Manuels Proensa (Carlos Manuel Proença, akustiskā ģitāra) un Marino de Freitašs (Marino de Freitas, basģitāra).

Pārējie koncerti izskanēs Latgales vēstniecībā "Gors" 21. februārī, Dikļu pilī 22. februārī un Ēdoles pilī 23. februārī – šis būs dienas koncerts, un tā sākums plkst. 15.00

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu