Policijas priekšnieks pārliecināts par Rīgu kā vienu no drošākajām Eiropas valstu pilsētām (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) pagājušajā gadā izsaukumu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī, taču RPP priekšnieks Juris Lūkass ir pārliecināts, ka Rīga ir viena no drošākajām Eiropas pilsētām.

Pērn RPP saņemti 115 253 izsaukumi, kas ir aptuveni tāds pats līmenis kā gadu iepriekš. "Izsaukumu skaits pēdējos gados ir palielinājies, bet pagājušais gads ir unikāls ar to, ka izsaukumu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī," piebilda Lūkass.

Lai arī policijai ir problēmas ar jaunu darbinieku piesaistīšanu un lielo slodzi, Lūkass  neredz iemeslu, kāpēc policija nevarētu nodrošināt savu pakalpojumu kvalitāti līdzšinējā līmenī.

"Nenāk cilvēki pie mums strādāt, bet potenciālo pretendentu kvalitāte ir diezgan zema. Turklāt viens no būtiskākajiem iemesliem ir atalgojums, proti, vidēji kārtībnieks saņem 750 eiro pēc nodokļu nomaksas. Man šķiet, ka šis nav adekvāts atalgojums, ņemot vērā policijas īpatnības," skaidroja Lūkass.

Pērn RPP redzeslokā nonāca 113 233 personas, no tām 16 525 par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu vai uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Lūkass kā būtiskāko iezīmi minēja to, ka pērn policijas darbinieki apkalpoja 1452 izsaukumus par ģimenes konfliktiem, un tas ir par 31% mazāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu