Talibu līdera vietnieks sola pildīt vienošanos ar ASV (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Afganistānas talibu nemiernieki ir "pilnā mērā apņēmušies" pildīt vienošanos, kas, kā tiek prognozēts, jau vistuvākajā laikā tiks parakstīta talibu un ASV starpā, trešdien rakstā avīzē "New York Times" apliecināja talibu līdera vietnieks Siradžudins Hakani.

Vienošanās, iespējams, tiks noslēgta jau 29.februārī, tiesa gan, oficiāli parakstīšanas datums nav apstiprināts.

"Mēs grasāmies parakstīt vienošanos ar ASV, un mēs esam pilnā mērā apņēmušies pildīt ikvienu tās nosacījumu - gan formāli, gan pēc būtības," publikācijā "Ko vēlas talibi?" norādīja Hakani.

Grupējums "zina par bažām un jautājumiem" saistībā ar talibu iespējamo atgriešanos pie varas, viņš atzina.

"Mana atbilde uz šīm bažām ir, ka tas būs atkarīgs no vienprātības afgāņu vidū," norādīja Hakani, piebilstot, ka talibi ir gatavi vienoties par "jaunu, ietverošu politisko sistēmu, kurā būs atspoguļota katra afgāņa balss un kurā neviens afgānis nejutīsies izslēgts".

Bažas, ka ārvalstu kaujinieku grupējumi varētu izmantot Afganistānu, "lai apdraudētu reģionālo un pasaules drošību", ir "pārspīlētas".

ASV iebruka Afganistānā pēc teroristu grupējuma "Al Qaeda" 2001.gada 11.septembrī Savienotajās Valstīs pastrādātajiem teroraktiem. "Al Qaeda" patvērumu tolaik bija radis talibu režīma pārvaldītajā Afganistānā.

Jaunās vienošanās ietvaros talibi, kā noprotams, apņēmušies nepieļaut, ka Afganistānā darbojas ārvalstu kaujinieku grupējumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu