Notiesāts kārtējais Trampa sabiedrotais (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Amerikāņu karogi. Ilustratīvs foto.
Amerikāņu karogi. Ilustratīvs foto. Foto: Samuel Corum/AFP

ASV prezidenta Donalda Trampa ilggadīgajam sabiedrotajam Rodžeram Stounam ceturtdien piespriesti 40 mēneši cietumā par Kongresa izmeklēšanas kavēšanu, vienlaikus sabiedrībā nerimstot sašutuma vētrai par Trampa politisko iejaukšanos tieslietu sistēmā.

Republikāņu partijas līdzstrādnieks veterāns un viens no Trampa tuvākajiem uzticības cilvēkiem Stouns novembrī tika notiesāts par melošanu Kongresam, liecinieka ietekmēšanu, šķēršļu likšanu Pārstāvju palātas izmeklēšanai lietā par Trampa kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju, lai ietekmētu 2016.gada vēlēšanas.

Stouns netiks uzreiz nosūtīts uz cietumu. Tiesnese Eimija Brēmane Džeksone sacīja, ka sprieduma izpilde tiks atlikta uz laiku, kamēr viņa izskata Stouna lūgumu par jaunu tiesas prāvu.

Kad prokurori bija ieteikuši Stounam piespriest no septiņiem līdz deviņiem gadiem cietumā atbilstoši federālajām spriedumu vadlīnijām, Tramps paziņoja, ka ir notikusi "atkāpšanās no justīcijas principiem", ar to izraisot sašutuma vētru.

Stouns ir jau sestais Trampa palīgs, kurš tiek notiesāts, balstoties apsūdzībās, kas ir saistītas ar īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Millera izmeklēšanas ietvaros tika notiesāts arī Trampa bijušais padomnieks Džordžs Papadupuloss, politiskais konsultants Riks Geitss, bijušais Trampa kampaņas priekšsēdētājs Pols Manaforts un kādreizējais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu