Mediji: Krievija cenšas panākt Trampa pārvēlēšanu (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN

ASV izlūkdienestu amatpersonas informējušas Kongresa locekļus par Krievijas centieniem veicināt Donalda Trampa pārvēlēšanu Baltā nama saimnieka amatā, ceturtdien ziņo ASV mediji.

Tramps paudis sašutumu, ka šī informācija nodota demokrātiem, paužot pārliecību, ka tie izlūkošanas datus izmantos priekšvēlēšanu cīņā pret viņu.

Saskaņa ar vārdā neminēto avotu teikto, kongresmeņi šo informāciju saņēmuši pagājušajā nedēļā.

ASV izlūkdienesti jau iepriekš nonākuši pie slēdziena, ka Krievija iejaukusies 2016.gada vēlēšanās, lai atbalstītu Trampa ievēlēšanu, un tas savulaik lika uzsākt īpašā prokurora Roberta Millera vadīto izmeklēšanu, kuru pats Tramps pasludināja par "raganu medībām".

Lai gan salīdzinājumā ar saviem priekštečiem Tramps šķietami mīkstinājis pret Krieviju vērsto retoriku, viņš turpinājis sankciju politiku pret Maskavu, sodot to par iebrukumu Ukrainā, kā arī pieņēma lēmumu par krievu diplomātu izraidīšanu 2018.gadā.

"Mēs paļaujamies uz izlūkdienestiem, ka tie informēs Kongresu par jebkuriem ārvalstu iejaukšanās draudiem mūsu vēlēšanās," norādījis Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Ādams Šifs, kurš pārstāv demokrātus.

Šifs, kurš vadīja arī pret Trampu vērsto izmeklēšanu impīčmenta procedūras laikā, uzsvēris, ka gadījumā, ja saņemtā informācija ir patiesa, tad Tramps "apdraud mūsu centienus apturēt ārvalstu iejaukšanos".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu