No Latvijas ūdeņiem izcelts kārtējais noslīkušais (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī no kādas Latvijas ūdenstilpes izcelts kārtējais noslīkušais cilvēks, tādējādi kopumā šogad fiksēti jau desmit noslīkušie, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 12 ugunsgrēki, vienā no kuriem cieta cilvēks. VUGD darbinieki 16 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet septiņi izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Vakar plkst.18.43 VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novadā vienstāva vairākdzīvokļu ēkas dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa stāstīja, ka, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī bija dedzis dīvāns divu kvadrātmetru platībā. 

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās kaimiņi bija izveduši ārā no dzīvokļa tās iemītnieku, kurš cieta ugunsgrēkā un paši apdzēsuši degošo dīvānu. Tā kā mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, tikai pateicoties kaimiņu vērīgumam un pareizai rīcībai šī ugunsgrēka sekas nebija daudz traģiskākas, piebilda Vējiņa.

Savukārt plkst.18.59 Ventspils daļas un Piltenes posteņa ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saules ielu Ventspilī, kur dega saimniecības ēka. 

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste teica, ka ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecība ēka jau deg pilnā 120 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu. No blakus esošajām ēkām pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija evakuējušies trīs cilvēki, bet vēl septiņus cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošās ēkas. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst.21.07, sacīja Gribuste.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 20, bet cietuši - 35 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu