"KPV LV" vērsīsies tiesā par UR lēmumu nereģistrēt partijas jaunās valdes ievēlēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Ēriks Pucens
Saeimas deputāts Ēriks Pucens Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "KPV LV" nolēmusi vērsties tiesā par Uzņēmuma reģistra (UR) lēmumu nereģistrēt izmaiņas tās valdes sastāvā un grozījumus statūtos, informēja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Atis Zakatistovs šo situāciju komentē, norādot uz UR lēmumu pēctecības trūkumu. Pērn maijā tika analoģiski sasaukta partijas kopsapulce ar atkārtotu biedru sapulci tai pašā dienā, bet tajā gadījumā UR to esot atzinis par lemttiesīgu, skaidro politiķis.

Kā ziņots, UR noteicis, ka partijas "KPV LV" 8.februāra atkārtotā biedru sapulce nebija lemttiesīga, tāpēc UR noteicis termiņu trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Kā aģentūru LETA informēja UR pārstāve Dace Zandfelde, valsts notārs ir pieņēmis lēmumu par partijas "KPV LV" UR pieteikto izmaiņu - jaunā valdes sastāva un grozījumu statūtos - reģistrācijas atlikšanu.

No partijas reģistrācijas dokumentos norādītās informācijas bija secināms, ka sasaucot atkārtoto biedru sapulci, nav ievēroti atkārtotās biedru sapulces sasaukšanas termiņi, līdz ar to tā nebija tiesīga pieņemt lēmumus, skaidro UR pārstāve.

Valsts notārs noteicis 20.aprīli kā termiņu trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Jau vēstīts, ka 8.februārī atkārtoti kopsapulcē sasauktajā "KPV LV" kopsapulcē par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Zakatistovs. Partijas valdē tika ievēlēti arī ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Pucens, Jānis Vitenbergs, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat valdē ievēlēti arī Māris Možvillo un Lauris Zīverts. Kopsapulcē veiktas arī izmaiņas partijas statūtos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu