Ameriks biedru aiziešanu saista ar izaicinājumu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andris Ameriks
Andris Ameriks Foto: Zane Bitere/LETA

Sešu biedru izstāšanās no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) varētu būt saistāma ar ļoti lielo izaicinājumu GKR gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pirmo reizi startēt atsevišķi, pauda partijas valdes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks.

Politiķis norādīja, ka līdzīgi kā zivs meklē, kur dziļāk, tā cilvēks meklē, kur labāk, tāpēc respektē sešu biedru izvēli un izturas pret to ar lielu cieņu. Politiķis pieļāva, ka šie cilvēki redz sevi kādā cita sarakstā, no kura cerētu tikt ievēlēti.

GKR vadītājs norādīja, ka negrib spekulēt, no kuras partijas saraksta bijušie biedri var startēt. GKR vadītājs norādīja, ka partija nav ne cietums, ne katorga, un katrs cilvēki var izvēlēties, kur redz savam darbam pielietojumu.

Ameriks arī norādīja, ka GKR šodien iestājās 12 jauni biedri. Tāpēc vaicāts, vai, ņemot vērā biedru izstāšanos, varētu kristies partijas reitings, politiķis norādīja, ka, ņemot vērā, ka šodien partijā iestājās divreiz vairāk biedru nekā izstājās, arī reitingam būtu "jādubultojas".

Partija šodien savās rindās uzņēmusi arī vieglatlētu Staņislavu Olijaru, bijušo ilggadējo Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktoru Eduardu Cehovalu, bijušo futbolistu Marianu Paharu un Rīgas Krievu teātra aktieri Jakovu Rafalsonu. Iepriekš izskanējis, ka vēlēšanās GKR rindās startēs Pahars un Rafalsons. Ameriks pieļāva, ka vēlēšanās varētu startēt arī Olijars un Cehovals.

GKR Rīgas domē ilgstoši veidoja koalīciju ar "Saskaņu", kas pēdējā laikā laikā dažādu domstarpību dēļ bija pajukusi.

Saeima pagājušajā nedēļā atlaida Rīgas domi, tāpēc drīzumā gaidāmas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.

GKR valdes loceklis, Rīgas mērs Oļegs Burovs norādījis, ka par partijas sarakstu gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās konkrētāk plānots spriest 29.februārī partijas valdes sēdē.

Kā ziņots, no GKR izstājušies seši politiskā spēka valdes locekļi, tajā skaitā pieci Rīgas domes deputāti, aģentūru LETA informēja Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, no GKR izstājušies Eiženija Aldermane, Irina Vinnika, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis, Vjačeslavs Stepaņenko un Saeimas deputāte Jūlija Stepņenko.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu