Kariņš: ES vēl jāvienojas par daudzgadu budžeta apjomu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Eiropadomē notiekošo sarunu laikā vēl nav panākta vienošanās par to, cik lielam ir jābūt Eiropas Savienības (ES) nākamajam daudzgadu budžetam, pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pagaidām nav panākts jūtamu progress sarunā par daudzgadu budžetu, un ES pagaidām ir nosacīti tālu no skaidras vienošanās panākšanas, norādīja Kariņš.

Nākamā Eiropadomes sanāksme provizoriski varētu notikt ne agrāk kā pēc divām, trīs nedēļām. Eiropadomes priekšsēdētājam Šarlam Mišelam tagad būs jāstrādā pie jaunas versijas, ko piedāvāt apspriešanai dalībvalstīm, norādīja premjers.

Kariņš atzina, ka gribētu, lai pēc iespējas agrāk tiktu gūta skaidrība par ES budžeta programmām, kuru līdzekļus izmantot Latvijas tautsaimniecībā. Pirms ir panākta vienošanās, ir grūti konkrēti izplānot līdzekļu ieguldīšanu, norādīja Ministru prezidents.

Kā ziņots, Kariņš šodien Briselē turpināja dalību īpaši sasauktā Eiropadomes sēdē par ES daudzgadu budžetu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja premjera birojā, Ministru prezidents Eiropadomē iestājās par Latvijas interesēm un prioritātēm - nepieļaut būtisku finansējuma samazinājumu Latvijai kohēzijas un lauku attīstības jomās, tuvināt lauksaimniecības tiešmaksājumus ES vidējam līmenim, kā arī iestājās par pietiekamu ES finansiālo atbalstu "Rail Baltica" projektam.

Šonedēļ ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauda, ka Latvija neuzskata, ka sarunās par ES daudzgadu budžetu būtu sasniegts tāds punkts, kad varētu teikt, ka mūsu intereses ir pilnībā ņemtas vērā.

Šā gada janvāra beigās Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā par ES fondiem nākamā plānošanas periodā, kas ilgs no 2021.gada līdz 2027.gadam, eksperti norādīja, ka nākamajā ES daudzgadu budžetā Latvija par katru ES budžetā iemaksāto eiro pretī saņems 2,5-3 eiro līdzšinējo 4,2 eiro vietā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu