Svinīgā ceremonijā apbalvoti Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2019" saņēmēji (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ielūkojies ceremonijā "Boņuks 2018"
Ielūkojies ceremonijā "Boņuks 2018" Foto: Aleksandrs Tolopilo un Andrejs Vasjukevičs

Svētdien Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", pasniegtas desmit Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2019", informēja pasākuma pārstāvji.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2019" māla statueti saņēma Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes un literātes Annas Rancānes kopdarbā radītā grāmata-dokumentālais stāsts par kordiriģentes Terēzes Brokas mūžu "Aiz azara bolti bārzi...". Balva pasniegta arī dokumentālajai filmai "Latgalīši Sibirī", Egitai Kancānei par stāstu krājumu "Syltuo mola", kā arī podniekam Evaldam Vasilevskim veltītā piemiņas izstāde un grāmata "Evalds Vasilevskis".

Balvu izcīnīja arī grupas "Bez PVN" dziesmas, video un koncerts "Rūbeži", Dagdas novada folkloras centra vadītāja Inta Viļuma un izdevums "Dagdys nūvoda pyura skreinis gruomota", Oskara un Jolantas Maculeviču specializētā kafijas grauzdētava "Kuup Coffee".

Tāpat sveikts tika arī ASV dzīvojošais latgaliešu filantrops Pīters Aloizs Ragaušs, Ligija Purinaša par dzejas krājumu "Sīvīte", kā arī Latgales Reģionālajā televīzijas žurnāliste Ausma Sprukte.

Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tika godināts tēlnieks Indulis Folkmanis.

Latgaliešu kultūras ziņu portāla "lakuga.lv" lasītāju simpātiju balvu "Žyks" jau otro gadu pēc kārtas saņēma etnogrāfisko tērpu darinātāja un skolotāja Iveta Seimanova.

Žūrijas komisijā, izvērtējot pretendentus "Boņuks 2019", šogad darbojās 52 latgaliskās kultūras pārzinātāji, iepriekšējo gadu balvu saņēmēji, mediju pārstāvji, balvas rīkotāju pārstāvji, latgaliskās kultūras sabiedriskie aktīvisti un attiecīgo sfēru pieaicinātie eksperti.

Latgaliešu kultūras gada balvas mērķis ir apkopot labāko, spilgtāko un svarīgāko padarīto un notikumus pērnajā gadā latgaliskajā kultūrā, godināt aktīvākos latgaliešu kultūras pārstāvjus, popularizētājus, kā arī veicināt un rosināt jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību nākotnē.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" pirmo reizi tika pasniegta 2009.gadā, bet kopš 2013.gada balvu rīko Latgales vēstniecības "Gors" komanda.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu