Bordāns nesaskata alternatīvas pašreizējai valdības koalīcijai (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskatoties uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) dažkārt pausto kritiku valdības koalīcijas partneriem, JKP līderis un tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzskata, ka cita koalīcija patlaban nav iespējama.

Bordāns teica, ka JKP ir labi sadarbības partneri koalīcijai, taču no paustās kritikas nav jābaidās, jo tā tiek izteikta, lai partneri redzētu, kādā veidā jāsadarbojas ar JKP.

"Es arī sevis pārstāvētās partijas iekšienē netaupu kritiku, ja mēs tiecamies uz nosprausto mērķu sasniegšanu. Visas labās lietas, ko mūsu politiskie partneri ierosinājuši, vienmēr esam atbalstījuši, ja tas saskan ar mūsu vērtībām. Ja viņas atšķiras, tad... Bet es nezinu, vai kāda cita koalīcija iespējama," paziņoja Bordāns.

Piemērs, kur koalīcijas partneru uzskati ar JKP nesaskanēja, bija gadījums ar "Latvenergo", kur uzņēmuma padomē bija plānots iecelt ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieku Pāvelu Rebenoku.

"Ja cilvēks ar sliktu reputāciju nav iekārtots" Latvenergo", tad tagad viņš kļuvis par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieku. Mums tas nav pieņemami," norādīja Bordāns.

Vaicāts, kā viņš vērtē partiju gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, Bordāns atbildēja, ka visām vēlēšanās startējošām partijām jau ir vēlēšanu pieredze, tomēr lielākā daļa šo politisko spēku ir "jauns draivs", līdz ar to vecajām partijām būs tām jālīdzinās.

Lai arī partijas startēs atsevišķi nevis vienotā sarakstā, Bordāns uzskata, ka tas partijām liks ciešāk mobilizēties vēlēšanām.

"Aicinu tagad nekoncentrēties uz sūkstīšanos vai nelielu liekulību, ka mēs jau gribējām startēt kopā, bet nesanāca.

Tagad ir jākoncentrējas uz to, lai visa sabiedrība piedalās vēlēšanās, jo iepriekš Nilam Ušakovam (S) tika piešķirts mandāts no to cilvēku rokas, kuri vēlēšanās nepiedalījās," paziņoja Bordāns.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) savā uzrunā partijas padomes sēdē par koalīcijas partneriem bija vēl tiešāks. "Var izvēlēties draugus un pat dzīvesbiedru, bet kolēģus Saeimā un koalīcijas partnerus izvēlēties nevar. Kādus Dievs devis, ar tādiem jāstrādā," norādīja satiksmes ministrs. Linkaita vārdus pavadīja partijas padomes sēdes dalībnieku aplausi.

Linkaits arī papildināja, ka esošā koalīcija nav "jaukākā domu grupa, ar kuru gribētu doties izlūkos, taču citas mums nav," tāpēc JKP ir jāspēj sadarboties, ieklausīties un jāpastāv par savām interesēm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu