Novērsti spēcīgā vēja izraisītie elektrotīkla bojājumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrība. Ilustratīvs attēls
Elektrība. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Spēcīgā vēja radītie elektrotīkla bojājumi ir novērsti, un līdz vakaram elektroapgāde klientiem atjaunota, informēja AS "Sadales tīkls".

Spēcīgais vējš, kas piekrastē brāzmās sasniedza ātrumu 25-28 metrus sekundē (m/s), izraisīja lokālus bojājumus arī AS "Sadales tīkls" elektrotīklā, kas atsevišķos novados ietekmēja klientu elektroapgādi. Uzņēmums gan sestdien, gan svētdien strādāja pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Uzņēmumā skaidroja, ka, pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai operatīvai darbībai un aktīvam darbam, elektroapgāde ir atjaunota, turklāt iepriekšējos gados ieguldītās investīcijas elektrotīkla atjaunošanā, elektrolīniju trašu attīrīšanā no kokiem un krūmiem, kā arī elektrotīkla digitalizācijā nodrošināja, ka lieli postījumi elektrotīklam netika nodarīti.

Kā ziņots, sestdienas vakarā elektroapgāde bija traucēta aptuveni 3000 klientiem, un lielākie elektrotīkla bojājumi bija reģistrēti Siguldas, Madonas, Krimuldas novadā, kā arī Liepājā. Savukārt naktī bojājumi radīti vairāk Latgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu