Valsts pētījumu programmai ēnu ekonomikas mazināšanai veltīs 251 500 eiro (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts pētījumu programmai "Ēnu ekonomikas mazināšana valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai" veltīs 251 536 eiro, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Ministrijā informēja, ka valsts pētījumu programmas virsmērķis ir mazināt ēnu ekonomiku, veicinot iekļaujošu un uz ilgtspējīgu attīstību vērstu ekonomikas izaugsmi, kā arī produktīvas un konkurētspējīgas uzņēmējdarbības vides sekmēšanu, tādējādi paaugstinot sabiedrības labklājību Latvijā.

Savukārt programmas mērķi ir paplašināt zināšanu un analītisko bāzi ekonomikas un finanšu nozarē, stiprināt saikni starp pētniecību un valsts rīcībpolitiku, veicināt sabiedrībā izpratni par ēnu ekonomikas negatīvo ietekmi un nodokļu saistību labprātīgu izpildi.

Programmas ietvaros plānots izstrādāt Latvijas apstākļiem piemērotu ēnu ekonomikas mērīšanas metodoloģiju, novērtēt ēnu ekonomikas ietekmējošos faktorus tautsaimniecības nozarēs ar nozīmīgāko finanšu ietekmi, kā arī sniegt pamatotus un ar finanšu ietekmi novērtētus rīcībpolitikas ieteikumus ēnu ekonomikas mazināšanai un viedo tehnoloģiju izmantošanai.

Programmas īstenošanas laiks būs no šā gada līdz 2022.gadam, bet nepieciešamības gadījumā tās īstenošanu varēs pagarināt vēl par gadu.

Programmas īstenošanai paredzētais finansējums 2020.gadā ir 110 768 eiro, 2021.gadā - 80 768 eiro un 2022.gadā - 60 000 eiro, kas tiks nodrošināts no FM budžeta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu