Audi spiests uz laiku apturēt elektrisko e-tron ražošanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi e-tron
Audi e-tron Foto: Audi

Audi uz vairākām dienām apturēs elektriskā automobiļa e-tron ražošanu savā Briseles rūpnīcā Beļģijā un iemesls ir visnotaļ banāls - trūkst modeļa montāžai nepieciešamo komponenšu.

Ingolštatē bāzētais uzņēmums gan neprecizē, kuras tieši detaļas trūkst, taču šādas problēmas Audi bijušas jau iepriekš.

Kā vēsta Vācijas biznesa laikraksts Handelsblatt, likstas ar e-tron komponenšu piegādātājiem Audi neļauj ne tikai palielināt ražošanas jaudas  rūpnīcā Briselē, bet arī ierobežo elektromobiļu izlaides apjomu.

Sarežģījumus starp Audi un piegādātājiem nav izdevies nogludināt aizvien. Vēl vairāk - no līdzšinējiem 20 e-tron stundā ražošanas apjoms nokritis līdz apaļai nullei, lai gan vēl nesen Audi domāja par izlaides apjoma palielināšanu līdz 24 mašīnām stundā.

Audi e-tron
Audi e-tron Foto: Audi

Kas ir problēmas cēloņi, Audi pārstāvji neatklāj, raksta Motor.ru. Taču ticamākais ir elektroauto enerģijas nesēju, litija jonu akumulatoru, trūkums, lai gan LG Chem ražotne, no kurienes Briselei tiek piegādātas šīs komponentes, atrodas netālu - Polijā. Tāpat vācu žurnālisti norāda, ka tādiem ražotājiem kā Mercedes-Benz un Jaguar nekād problēmu ar to pašu piegādātāju nav.

Audi e-tron
Audi e-tron Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu