Putins paziņo, ka Krievija izstrādājot "nākotnes ieročus" (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins svinīgā runā paziņoja, ka valsts izstrādājot "nākotnes ieročus", vēsta "Newsru.com".

Putins sacīja, ka turpināšoties Krievijas bruņoto spēku aprīkošana ar jaunākajiem ieročiem un ekipējumu, tostarp "augstākās precizitātes sistēmām", lāzerieročiem un virsskaņas raķetēm.

"Runājot par perspektīviem modeļiem, kas faktiski ir "nākotnes ieroči", mēs jau esam pārgājuši no izmēģinājumu etapa uz to izvietošanu pastāvīgā kaujas gatavībā," uzsvēra Putins.

Viņš runāja par nepieciešamību modernizēt Krievijas bruņotos spēkus. Viņš piebilda, ka daudziem Krievijas ieročiem neesot analogu citur pasaulē, kas nozīmējot, ka Krievijas drošība esot "pasargāta ilgtermiņā".

"Newsru.com" norāda, ka ar "nākotnes ieročiem" Putins visdrīzāk apzīmējis virsskaņas raķešu sistēmas "Avangard" un "Kinžal", kā arī lāzerieroci "Peresvet".

Putins pēdējos gados vairākkārtīgi nācis klajā ar paziņojumiem par Krievijas aktīvo bruņošanos. 

2018.gada 1.martā Putins paziņoja, ka Krievija ir izstrādājusi jaunus kodolieročus, tostarp spārnoto raķeti un zemūdens aparātu, ko ienaidnieks nespēšot pārtvert.

Savukārt pērn Putins dižojās, ka Krievija ir vienīgā valsts pasaulē, kuras rīcībā ir "virsskaņas ieroči".

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu