Stupelis: Esam gados, bet tādas pieredzes kā mums nav nevienam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Stupelis
Kaspars Stupelis Foto: LETA

Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis šo sezonu aizvadīs kopā ar savu bijušo pārinieku Danielu Vilemsenu no Nīderlandes, kurš šajā sporta veidā ir viens no pieredzes bagātākajiem sportistiem, tāpēc droši var apgalvot, ka vairāk pieredzes nekā viņiem abiem nav nevienam, sarunā ar laikrakstu "Diena" pauda Stupelis.

Kaspars Stupelis aizvadītajā sezonā kļuva par četrkārtējo pasaules čempionu motokrosā blakusvāģiem, kā arī gada beigās saņēma Latvijas populārākā sportista balvu. Tāpat viņš tika atzīts par labāko tehniskajos sporta veidos. Šie un citi sasniegumi Stupelim ilgi "maisīja" galvu par to, vai turpināt karjeru. Latvietis pieņēma lēmumu aizvadīt savu 20.sezonu motokrosā, atgriezdamies pie bijušā pārinieka Daniela Vilemsena. Abi sportisti viens otru iepazina jau 2000.gadu sākumā, bet nu jau ir iekrāta pamatīga pieredzes, tāpēc grūtākais būs atrast motivāciju.

"Vilemsens iepriekšējās sezonas ir vilcis uz saviem desmit tituliem. Viņš regulāri ir mainījis kantētājus un pērn pat neaizvadīja visus sezonas posmus," par savu partneri sarunā ar laikrakstu "Diena" teica Stupelis.

"Kā braucēji mēs viens otram uzticam dzīvību. Nemauksi ar 100% jaudu, ja zini, ka partneris jau pēc desmit minūtēm būs "gatavs"."

"Ja vairākas sacensības nevari braukt ar gāzi grīdā, tad tā motivācija sāk pazust. Domāju, ka šeit arī rodama atbilde, kāpēc Vilemsenam iepriekšējie gadi nav bijuši panākumiem bagātākie."

Abi sportisti kopā brauca arī 2003. un 2004.gadā, kad izcīnīja divus čempiontitulus pēc kārtas. Vilemsenam tādi kopumā ir jau desmit, bet Stupelis kopā ar Etjēnu Baksu vēl divus izcīnīja 2015. un 2019.gadā.

Stupelis gan neskrēja notikumiem pa priekšu un atklāja, ka neraugoties uz abu lielo pieredzi, būtu gandarīts, ja regulāri izdotos pacīnīties par piecinieku.

"Esam gados, bet tādas pieredzes kā mums nav nevienam," uzsvēra pieredzējušais kantētājs. "Motociklu tehnikā mums viss ir kārtībā, jo Daniels ar to nodarbojas dienu dienā. Ar viņa gatavotajiem rāmjiem brauc arī Bakss un citi konkurenti."

"Redzot, cik augsta konkurence bija iepriekšējos gados, domāju pirmajā pieciniekā mums vajadzētu būt visai regulāri. Būsim sarūgtināti, ja pirmajos posmos cīnīsimies tikai par desmitnieku. Tas pamatīgi iedragātu mūsu morāli, bet, ja sezonas izskaņā izdotos pacīnīties par trešo vietu kopvērtējumā - tas jau būtu solīds rezultāts."

Sportists arī neslēpa, ka šosezon nav steidzies ar atgriešanos uz motocikla, jo pagājušajā sezonā sanācis sevi kārtīgi pamocīt. Vilemsens esot gribējis treniņus uzsākt ātrāk, tomēr Stupelis veltījis laiku atpūtai, pilnvērtīgam treniņu procesam, kā arī publisku pasākumu apmeklēšanai.

Stupelis piecas reizes kļuvis par pasaules vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu. 

Savukārt Vilemsens karjeras laikā piedalījies arī rallijreidā "Dakara".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu