Kariņš: Latvijā ir radīta uzņēmējdarbības vide ilgtermiņa investīciju piesaistei (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Latvijā ir radīta uzņēmējdarbības vide ilgtermiņa investīciju piesaistei, pirmdien pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes atzina tās vadītājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šodien Finanšu sektora attīstības padome pārrunāja pasaules centrālās organizācijas naudas atmazgāšanas apkarošanai Finanšu darījuma darba grupas (FATF) lēmumu neiekļaut Latviju tā dēvētajā valstu "pelēkajā sarakstā". Tāpat ticis runāts par kredītreitingu aģentūras "S&P Global Ratings" lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu vēsturiski visaugstākajā līmenī - līdz "A+".

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija nav vieta, kurā varēs atmazgāt noziedzīgi iegūtus līdzekļus, jo valsts struktūras šādus noziegumus atklās. Vienlaikus viņš piebilda, ka Latvija ir atvērta investoriem, kuri valstī vēlas strādāt ilgtermiņā, jo Latvijā ir radīta droša uzņēmējdarbības vide.

Arī finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pievienojās teiktajam, ka Latvijā ir radīta "īstermiņa investoriem" nepievilcīga sistēma, turpretī tā ir paredzēta tādiem investoriem, kuri plāno ilgtermiņa investīcijas, piemēram, ražošanas jomā.

LETA jau vēstīja, ka piektdien, 21.februārī, FATF lēma nepakļaut Latviju pastiprinātai uzraudzībai, tādējādi Latvija netiks iekļauta tā dēvētajā valstu "pelēkajā sarakstā". FATF secināja, ka Latvija ir izveidojusi stipru un noturīgu finanšu noziegumu novēršanas sistēmu.

Ar šo lēmumu Latvija ir pirmā Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" pārraudzībā esošā dalībvalsts, kura sekmīgi izpildījusi visas FATF 40 rekomendācijas. "Moneyval" ir FATF asociētais biedrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu