Ķīna aizliedz savvaļas dzīvnieku tirdzniecību un patēriņu (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai aizsargātu cilvēku veselību, Ķīna pirmdien aizliegusi savvaļas dzīvnieku tirdzniecību un patēriņu, ar ko, domājams, saistīta jaunā koronavīrusa "Covid-19" izcelsme.

Aizliegums, ko pieņēmusi Nacionālā Tautas kongresa pastāvīgā komiteja, stājas spēkā nekavējoties un ir visaptverošs, ziņoja valsts televīzija.

Koronavīrusa epidēmija ir izgaismojusi problēmu, ko rada "pārmērīgs savvaļas dzīvnieku patēriņš, un milzīgās slēptās briesmas sabiedrības veselībai un drošībai", ziņoja Ķīnas Centrālā televīzija (CCTV).

Ķīnas amatpersonas uzskata, ka jaunais vīruss, visticamāk, izcēlās jūras velšu un dzīvnieku tirgū Ķīnas Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā.

"Covid-19" upuru skaits Ķīnā pirmdien pieaudzis līdz 2592, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 150 cilvēkiem, ziņoja Nacionālā veselības komisija.

Koronavīruss izplatījies uz vairāk nekā 25 valstīm un rada pieaugošas bažas sakarā ar jaunām uzliesmojuma vietām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Ķīna ir vairākkārt mēģinājusi ierobežot tirdzniecību ar savvaļas dzīvniekiem, tostarp pēc SARS uzliesmojuma, taču vides aizstāvji norāda, ka šiem pūliņiem ir īslaicīgs efekts un parasti pēc laika tirdzniecība atsākas.

Pēc "Covid-19" uzliesmojuma Ķīna janvāra beigās noteica pagaidu aizliegumu tirdzniecībai ar savvaļas dzīvniekiem, bet virusologi un dabas aizsardzības eksperti apgalvoja, ka ar pagaidu aizliegumu nepietiek, un aicināja noteikt pastāvīgu aizliegumu un panākt, ka tas tiek ievērots.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu