Itālijā jau pieci koronavīrusa nāves gadījumi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Itālijā apstiprināts jau piektais nāves gadījums no jaunā koronavīrusa jeb "Covid-19", vēsta amatpersonas.

Itālijā konstatēto saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis 219.

Visi pieci cilvēki, kas miruši no vīrusa, bija vecāki par 75 gadiem. Vismaz diviem no viņiem bija vēl citas veselības problēmas, vēsta portāls "The Local". 

Četri cilvēki miruši Lombardijas reģionā, bet viens - Veneto.

Lombardijā konstatēti 167 inficēšanās gadījumi, Veneto reģionā reģistrēti 27 gadījumi, Emīlijā-Romanjā 18 gadījumi un Pjemontā četri gadījumi.

Itālija kļuvusi par pirmo ES valsti, kuras pilsoņi miruši no vīrusa, kurš sākās Ķīnā. Itālijā ir lielākais "Covid-19" gadījumu skaits Eiropā un trešais lielākais pasaulē aiz Ķīnas un Dienvidkorejas.

Lielākā daļa inficēto cilvēku pēdējā laikā nav bijuši Ķīnā. Itālijas varasiestādēm ir aizdomas, ka "pirmais pacients" varētu būt kāds 38 gadus vecs vīrietis. Izmeklētāji cenšas rekonstruēt viņa gaitas pēdējo nedēļu laikā, mēģinot identificēt cilvēkus, kurus viņš varētu būt inficējis.

Aptuveni 122 pacienti ir ievietoti slimnīcās, tostarp 23 atrodas intensīvajā aprūpē, un 91 cilvēkam piemērota karantīna mājās, un viņi tiek novēroti, informēja Itālijas civilās aizsardzības dienesta vadītājs Andželo Borelli.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Itālijā 11 pilsētām noteikta karantīna. Šis lēmums, kas tika pieņemts sestdien un stājas spēkā svētdien, skar vairāk nekā 50 000 cilvēku desmit pašvaldībās Lombardijā un vienā pašvaldībā Veneto reģionā.

Teritorijās, kam noteikta karantīna, nedrīkst iebraukt un izbraukt. Par ierobežojumu ievērošanu gādā policija un nepieciešamības gadījumā tiks iesaistīta arī armija, sestdien paziņoja Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, piebilstot, ka par noteikumu pārkāpšanu stāsies spēkā kriminālatbildība.

Vīrusa dēļ lielā daļā Itālijas ziemeļu slēgtas arī skolas, muzeji un universitātes. Svētdien tika pārtraukts arī slavenais Venēcijas karnevāls.

Internetā publiskoti video un fotogrāfijas, kuros redzami tukši plaukti veikalos un garas rindas pie lielveikaliem Milānā, lai gan Lombardijas reģiona prezidents Atilio Fontana aicināja cilvēkus nepakļauties panikai. Viņš apgalvoja, ka pārtikas piegādes ir nodrošinātas.

Bažas par jaunā koronavīrusa izplatību pārņēmušas arī Itālijas kaimiņvalstis.

Eiropas Savienība (ES) nolēmusi novirzīt 232 miljonus eiro cīņā ar jauno slimību, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu