Šo krustojumu šoferi traktē dažādi un regulāri izbrauc nepareizi (25)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Vienības gatves un Jelgavas ielas krustojums
Vienības gatves un Jelgavas ielas krustojums Foto: Google Maps

Pirms pāris nedēļām aplūkojām satiksmes mezglu, kur krustojas Elijas un Maskavas ielas, kam turpat ir atzars ar nosaukumu Mazā Krasta iela. Taču šis nebūt nav vienīgais krustojums galvaspilsētā, kura uzbūvi autobraucēji var interpretēt nepareizi un izbraukt, pārkāpjot noteikumus.

Bez Maskavas un Elijas ielas krustojuma, kur atliek uzkavēties vien brīdi, lai jau vairs nespētu saskaitīt notikušos pārkāpumus, TV Auto ziņas vērš uzmanību uz vēl kādu krustojumu, kas nav tā tipiskākā divu brauktuvju krustošanās vieta, tādēļ autobraucējos raisa apmulsumu un liek neapzināti pārkāpt noteikumus. Tas ir Vienības gatves un Jelgavas ielas krustojums.

Mulsinošākais faktors šajā krustojumā ir Vienības gatves segums un mainīgais joslu skaits. Proti, sekojot ceļa zīmēm vajadzētu būt skaidram, ka līdz krustojumam ar Jelgavas ielu Vienības gatvei ir divas joslas braukšanas virzienā un krustojumā ir nepieciešams pārkārtoties, jo no šīs vietas divas joslas ir pretī braucošajiem. Tomēr atšķirīgais bruģa klājums daudziem autobraucējiem liek automātiski uzskatīt, ka viņa ieņemtajai joslai arī pēc krustojuma automātiski ir turpinājums kaut arī tā faktiski nav. Tā kā horizontālo brauktuves apzīmējumu uz Vienības gatves nav, nav arī jābrīnās, ka autobraucēji var apjukt un pat negribot pārkāpt satiksmes noteikumus. 

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu