Tramps cīņai ar koronavīrusu plāno tērēt $2,5 miljardus (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV administrācija plāno tērēt 2,5 miljardus dolāru cīņai ar jauno koronavīrusu "Covid-19", otrdien vēsta ASV mediji.

Prezidenta Donalda Trampa administrācija Kongresam ārkārtas tēriņiem pieprasījusi 1,8 miljardus dolāru, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Tiek pieprasīti 1,25 miljardi jauna finansējuma Veselības un sociālo dienestu ministrijai, kā arī papildu 535 miljonu dolāru pārskaitīšana, kas sākotnēji bija paredzēti cīņai ar Ebolas vīrusu.

Papildu līdzekļi tiks iegūti no citām valdības struktūrām, arī pārkārtojot prioritātes Veselības un sociālo dienestu ministrijas finansējumā, kopējai summai sasniedzot 2,5 miljardus dolāru, norādīja Baltais nams.

Finansējums tiks tērēts laboratoriskajiem izmeklējumiem, karantīnai, vakcīnas izpētei un izstrādei, kā arī koronavīrusa skarto štatu atbalstam.

Koronavīruss vissmagāk skāris Ķīnu, kur uzliesmojumā miruši vairāk nekā 2500 cilvēku, tomēr Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka koronavīruss joprojām var izvērsties pandēmijā.

Ārpus kontinentālās Ķīnas reģistrēti vairāk nekā 2000 inficēšanās gadījumu un 30 nāves gadījumi.

ASV līdz šim zināms par 53 inficēšanās gadījumiem. 39 inficētie repatriēti no Ķīnas un kruīza kuģa "Diamond Princess" Japānas piekrastē.

Tikmēr Eiropas Savienība (ES) plāno "Covid-19" izplatības apkarošanā ieguldīt 232 miljonus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu