Bagātākie cilvēki pasaulē dienas laikā koronavīrusa dēļ zaudējuši 139 miljardus dolāru (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

500 bagātākie cilvēki pasaulē pirmdien, 24. februārī kopumā zaudējuši 139 miljardus dolāru. Tam iemesls ir akciju vērtības kritums biržās, kas noticis bažās par koronavīrusa negatīvo ietekmi uz pasaules ekonomiku, vēsta “Bloomberg”.

Pēc aģentūras sniegtās informācijas, bagātākie cilvēki pasaulē piedzīvo nopietnāko bagātības kritumu kopš “Bloomberg” miljardieru indeksa izveides 2016. gada oktobrī.

Vislielākos zaudējumus piedzīvojuši “Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss un luksusa zīmolu koncerna īpašnieks LVMH Bernārs Arno – abi uzņēmēji katrs zaudējuši 4,8 miljardus dolāru.

No Krievijas biznesmeņiem vislielākos zaudējumus piedzīvojis “Lukoil” vadītājs Vagits Alekperovs, kura bagātības sarukušas par 1,2 miljardiem dolāru.

Tiek norādīts, ka pirmdien Londonas fondu biržā FTSE 100 akciju vērtības kritušās par vairāk nekā 3%, Vācijas “Dax” - par 4%, Itālijas “FTSE Mib” - par 4,5%, bet Francijas “CAC 40” par pieciem procentiem.

Fondu tirgus piedzīvojis kritumu, saistībā ar jaunām bažām par koronavīrusa infekciju, kas izplatās ārpus Ķīnas robežām – slimības uzliesmojums vērojams Itālijā, Dienvidkorejā un Irānā. 25. februāra rītā pasaulē kopumā ar “Covid-19” vīrusu bija sasirguši 80 tūkstoši cilvēku, bet dzīvību zaudējuši vairāk nekā 2700 cilvēku.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu