Citāda Dita Lūriņa. Fon Stricka villā tapusi solo izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dita Lūriņa un Kaspars Rolšteins
Dita Lūriņa un Kaspars Rolšteins Foto: publicitātes

K.K.fon Stricka villā 15. aprīlī un 22. aprīlī plkst.19 notiks Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas soloizrāde "#DiToo", informē fon Stricka villas pārstāvis Mārtiņš Mielavs.

"Mēs aktīvi iesaistāmies ambiciozu kultūras projektu īstenošanā," saka Mielavs. 

Izrādes libretu un mūziku sarakstījis Kaspars Rolšteins - balsij un basģitārai. Šis ir pirmais Ditas Lūriņas un Kaspara Rolšteina kopdarbs. Ņemot vērā šo mākslinieku līdz šim visai atšķirīgās radošās teritorijas, "#DiToo" būs garantēts pārsteigums daudziem.

Vairums skatītāju Ditu Lūriņu pazīst kā Latvijas Nacionālā teātra vadošo aktrisi, kas pēdējā laikā sevi nopietni piesaka arī režijā. Ar "#DiToo" iestudējumu Dita Lūriņa sper radikālu soli prom no sava ierastā repertuāra - nonākot radošo eksperimentu un piedzīvojumu pasaulē.

Dita Lūriņa un Kaspars Rolšteins
Dita Lūriņa un Kaspars Rolšteins Foto: publicitātes

Izrādes libreta pamatā ir autobiogrāfiskā formā veidots stāsts par dvīņu māsas neparastajiem piedzīvojumiem Papes Priediengalā - mazā apdzīvotā vietā Kurzemes jūrmalā. Kopš postošās vētras 1967. gadā, kad jūra pilnībā saplūda ar ezeru, ciema iemītniekiem piemīt spējas dzīvot vienlaikus paralēlos kosmosos un visās iespējamās vēsturēs. Laika gaitā Dvīņu māsa pamet Priediengalu. Bet drīz vien viņa nonāk konfliktā ar pasaulē valdošajiem priekšstatiem par sievietes seksualitāti. Pārpratumi un neveiklas situācijas kļūst par viņas ikdienu. Turklāt, atgriezties dzimtajā ciemā vairs nav iespējams. Māsai neatliek nekas cits, kā radīt pašai savu, jaunu pasauli, apstākļos, kuros tas nav tik pašsaprotami.

Video: Vasaras laika ārija.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu