Koronavīrusa ārstēšanā varētu tikt izmantots eksperimentāls medikaments (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jaunā koronavīrusa “Covid-19“ ārstēšanā varētu palīdzēt eksperimentāls medikaments remdesivirs, kas izstrādāts kā preparāts Ebolas vīrusa ārstēšanai, vēsta “CNN Business”.

Kā norāda Pasaules Veselības organizācija, sākotnējie testi apliecinājuši, ka remdesivirs var palīdzēt nāvējošā koronavīrusa ārstēšanā.

Remdesiviru izstrādājusi ASV biotehnoloģiju kompānija “Gilead Sciences”.

“Šobrīd ir tikai viens medikaments, kam, mūsuprāt, var būt reāls efekts un tas ir remdesivirs,” pirmdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektora vietnieks Brūss Eilvards.

Viņš atklāja, ka jau tikuši sākti remdesivira klīniskie izmēģinājumi ar vīrusa pacientiem. Šo testu rezultāti varētu būt zināmi tuvāko nedēļu laikā.

Pēc amatpersonas izteikumiem “Gilead Sciences” akciju cena ASV fondu tirgū palielinājās par gandrīz 5%.

Tikmēr “Gilead Sciences” pārstāvji informēja, ka uzņēmums koronavīrusa apkarošanā un profilaksē sadarbojas ar Ķīnas varas iestādēm.

“Gilead Sciences” gan nav vienīgais farmācijas uzņēmums, kas mēģina izstrādāt medikamentus pret “Covid-19”. Ar vakcīnas izstrādi nodarbojas gan farmācijas nozares milži, gan vairākas mazās farmācijas un biotehnoloģiju kompānijas.

GALERIJA: Koronavīrusa epicentrs Uhaņa

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu